sunnuntai 19. maaliskuuta 2023

Työläisehdokkaat

Muistanpa, miten minun nuoruudessani oli maamme tavallisin ammatti työmies. Uteliaisuuttani kahlasin läpi tulevien eduskuntavaalien ehdokkaita eikä sieltä silmään sattunut kuin yksi työmiesehdokas eli Perussuomalaisten Matti Putkonen, joka näyttää käyttävän työmiestitteliä, vaikka onkin entinen ammattiliittotoimitsija ja entinen demari. Ilmeisesti demarit eivät aikoinaan katsoneet miehen loikkausta Perussuomalaisiin pahalla, koska sosialidemokraattien keskuudessa raiskaustuomiota pidettäneen pikemminkin poliittisena rasitteena kuin ansiona.

Toinenkin melkein työläisehdokas pisti kansanedustajaksi halajavien joukossa silmääni, koska Pirkanmaalla kommunistien ehdokkaana oleva 21-vuotias Bex Tapanainen ilmoittaa ammatikseen seksityöntekijä eli hän vaikutti pintapuolisesti tarkasteltuna ihan rehelliseltä työläiseltä. Uskon, että kun lähiaikoina kouluissa äänestetään demokratian opiskelun merkeissä leikisti kansanedustajista, niin Bex Tapaninen tulee Pirkanmaalla saamaan varsinkin ammattikouluissa äänivyöryn.

Kiinnostuin ehdokas Bex Tapanaisesta vallan siinä määrin, että kävin yritysrekisteristä tarkastamassa, onko hän työläinen vai yrittäjä, ja sieltä paljastui, että hänellä on y-tunnus, eli kyseessä ei olekaan riistetty työläistyttö, vaan pk-yrittäjä, joka ilmeisesti on keksinyt oivallisen markkinaraon yritystoiminnalleen.

Vanhana konservatiivisuuteen taipuvaisena herrana rohkenen tuskin ajatella, millä tavalla ehdokas Tapaninen mahdollisesti rahoittaa vaalityönsä, mutta siitä huolimatta toivon hänelle onnea ja menestystä poliittisella urallaan. Uskon hänen saavan runsaasti ääniä, koska tiedän monia henkilöitä, sukupuoli jääkööt mainitsematta, jotka äänestävät kaunista naista täysin puoluekantaan katsomatta. https://skp.fi/vaalit/eduskuntavaalit-2023/ehdokkaat/bex-tapanainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti