perjantai 3. maaliskuuta 2023

Siniristivaate

 Minä vanha kyynikko joudun nyt toteamaan samoin kuin lapsuudessani aunukselaisen laukkuryssän poika Pjotr Tiilikoff, joka meillä tunnettiin paremmin Tiilikais-Pekkana, että ylväänä liehuvat kansakuntien liput, mutta ylväimpänä liehuu Suomen siniristivaate, sillä norjalaiset eivät jaksa enää lippuaan heiluttaa.


Tämän jälkeen Pekka yleensä liikuttui kyyneliin ja niin minäkin aion vielä tehdä, mikäli viestimiehiemme sinkkiämpärin pohja ei irtoa tämäniltaisessa dopingtestissä, jota en jaksa uskoa tapahtuvan.

Mutta kyllä viestihiihto on upea urheilumuoto. Muistanpa, että minulle, vanhalle hiihtourheilun ystävälle, oli yksi elämäni sykähdyttävimmistä hetkistä, kun Lahden vuoden 2001 hiihdon mömmön-kisojen miesten viestin ankkuriosuudella Myllylän Mika-vainaa pisti isossa nousussa ison vaihteen päälle niin, että norjalaisen selkä suoristui.

Katsoimme virastossa virka-aikaan kilpailua täysin häpeämättömästi, koska se oli sitä paljon puhuttua Tyky-toimintaa ja silloin totesin painokkaasti, että enpä olisi uskonut tällaista päivää vielä näkeväni. Ja niinhän se olikin, että en olisi uskonut, mikä soppa siitäkin tapauksesta sitten vielä syntyi. Monelta asianosaiselta meni työpaikka, terveys ja eräältä henkikin. Mutta onneksi Immosen Janne oli saanut eilen hyvän työpaikan eräältä suksitehtaalta.

Lahden dramaattisen viestin voi katsoa uusintana tästä https://www.youtube.com/watch?v=Sy6H4i7trK0

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti