perjantai 17. maaliskuuta 2023

Sinimustat

Minusta parasta jo perinteiseksi muodostunutta tv-viihdettä on pienpuolueiden suuri vaalikeskustelu, jollainen eilenkin nähtiin. Ohjelmaa katsellessani minulle tuli se epätavallinen tunne, että olen sittenkin lähes normaali ihminen ja että jalkani ovat sittenkin tukevasti maassa.

Eilisessä keskustelussa ainutlaatuista oli se, että paikalle oli tällä kertaa huolittu myös fasistien edustus Sinimustan liikkeen muodossa. Tosin puolueen edustaja myönsi olevansa ainoastaan rasisti, kun fasismista ei häneltä kukaan älynnyt mitään kysyä, mutta Wikipedian mukaan puolueen puheenjohtajan Tuukka Kurun mukaan puoluetta voi pitää myös fasistisena ja muistelen, että juuri fasismiepäilyn vuoksi Kuru erotettiin perussuomalaisista.

Keskustelun aikana mielestäni ilmeni, että Sinimustaa puoluetta voi sekä talous- että jopa sosiaalipoliittisessa mielessä pitää vasemmistolaisena ainakin, mikäli kyseessä on pohjoiseen rotuun kohdistuva sosiaalipolitiikka, mutta ympäristökysymyksissä sinimustat kuulostivat olevan lähellä vihreitä, joka asia ei minua yllätä.

Nimittäin historiaa tutkiessani olen huomannut, että Saksan natsit olivat kaikesta huolimatta innokkaita eläintensuojelijoita. Saksaan perustettiin heidän aikanaan suuria luonnonsuojelualueita. Susi rauhoitettiin ensimmäisenä maailmassa, ja jopa kalojen lempeästä kohtelusta oli tiukat määräykset. Tuossa kala-asiassa minullakin, vanhalla luonnonsuojelulla olisi natseista paljon opittavaa. Jos joku olisi natsi-Saksassa kuljettanut eläimiä junissa samalla tavalla kuin juutalaisia, olisi syyllinen saattanut löytää itsensä keskitysleiriltä.

Pitää myös muistaa, että sekä Hitler että SS:n päällikkö Himmler olivat vegaaneja. Ennen uskoin, että kasvissyöjät ovat enimmäkseen lempeitä, mutta olen historiaa tutkiessani joutunut tarkistamaan käsityksiäni tässäkin asiassa. Ehkäpä lihansyöjät ovat sittenkin leppoisempia. Kun oikein pinnistelen muistiani, muistelen jostain lukeneeni, että Intian kasvissyöjä hindut ovat olleet välillä hyvinkin innokkaita lyömään lihoiksi sikäläisiä lihaa syöviä muslimeja.

Toisaalta luulen lihansyöjä muslimien osanneen pitää myös hyvin puolensa. Jostain väitän lukeneeni, että kun Intia itsenäistyi lempeän suurmiehen Mahatma Gandhin johdolla ja maa jaettiin hindujen ja muslimien kesken, niin siinä tohakassa olisi lyöty lihoiksi peräti 10 miljoonaa ihmistä, eli melkein saman verran mitä ensimmäisessä maailmansodassa onnistuttiin tekemään.

Sinimustaan ideologiaan voi tutustua tästä linkistä:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Sinimusta_liike

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti