torstai 23. maaliskuuta 2023

Maailman onnellisin maa

 

Nokkelia ovat nämä ihastelemani Maustetytöt. Juuri samoihin aikoihin, kun Suomi kuudennen kerran peräkkäin valittiin maailman onnellisimmaksi maaksi, niin Maustetytöt julkaisivat levyn nimeltään Maailman onnellisin kansa. Jos Maustetyttöset olisivat olleet vielä pikkuisen nokkelampia tai ainakin kaupallisesti tietoisempia, he olisivat osallistuneet iskelmälaulannan Euroopan mestaruuskisojen Suomen karsintakilpailuun tällä kappaleellaan, jonka jälkeen olisi ollut selviö, että he olisivat edustaneet Euroopan mestaruuskisoissa maatamme.
 
Sen verran ymmärrän eurooppalaista musiikkimakua sekä huumorintajua, että eivätpä Maustetytötkään olisi Em-kisoissa menestynyt, mutta paljon olisi Suomi, isiemme maa, saanut hyvää mainosta siitä faktasta, jonka kapitalistinenkin tiedemies on jo myöntänyt, että Suomi on maailman onnellisin maa.
Tutkittua tietoa siitä, että Suomi on maailman onnellisin maa, voitaisiin erinomaisen hyvin hyödyntää siinä asiassa, että tutkimusten mukaan Suomeen olisi parin kymmenen vuoden sisällä saatava houkuteltua jollain konstilla noin 200.000 työntekijää ulkomailta, jotta isänmaamme pelastuisi. Siitä asiasta näyttää koko poliittinen kenttä olevan hyvin yksimielinen; no yksi puolue tosin näyttää asiassa pikkuisen ämpyilevän, kuten meillä Savossa sanotaan.
 
Tässä yhteydessä kannattaa muistaa se, että pari kymmentä vuotta sitten Suomi ja Ruotsi olivat elintasokilpailussa tasatilanteessa, mutta nyt Ruotsi on kirinyt kisassa huiman 25 %:n eron maahamme. Ennusteiden mukaan muutaman kymmenen vuoden kuluttua Ruotsissa on 16 miljoonaa nuorta, tervettä ja vaurasta asukasta, kun taas meillä on 4 miljoonaa vanhaa, sairasta ja köyhää asukasta ja sen jälkeen loputkin nuoret ja terveet suomalaiset muuttavat Ruotsiin elintasopakolaisiksi.
 
Nokkelasti suunniteltu on tämä Maailman onnellisin kansa-levyn kansi, joka paljastuu alla olevaa linkkiä näpäyttämällä. Vaikka Maustetytöt ovatkin kainuulaistaustaisia, niin kyllä he soveltuvat ihan hyvin tuohon Eero Järnefeltin hahmottelemaan savolaiseen maisemaan, jossa hänen maalauksessaan lapinlahtelainen Puurusen pieneläjäperhe onnesta säteillen poltti kaskeaan: https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=maustetyt%C3%B6t%2C%20maailman%20onnallisin%20maa&fbclid=IwAR1Q59fY-Y1UMNicCDYOyCtaXCGkkxPtYMvC32Icl18NWu3xKo9ZMcwQA1k#fpstate=ive&vld=cid:d2a920cf,vid:hsPFxcvspuI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti