torstai 22. elokuuta 2024

Tarkkailkaa opettajia

Mietinpä sitä, miten keinoälyn tuottamat huijausviestit muuttavat maailmaa. Eilenhän kerroin Iltalehden nettisivusta, jolla kerrottiin maamme hallituksen vanginneen naisen, joka oli valistanut tv:ssä kansaa siitä, miten helpolla voi rikastua.

Luulen, että tuon huijaussivun tarkoituksena oli vähentää lukijoiden luottamusta maamme poliittiseen järjestelmään. Tosin kansamme sivistystaso on hyvän koululaitoksen myötä sen verran korkea, että kansalaisten enemmistö ymmärsi uutisen valeuutiseksi. Tosin tälläkin hetkellä osa ihmisistä uskoo erilaisiin salaliittoteorioihin ja niinpä esimerkiksi kansanedustajanakin aikoinaan toiminut Ano Turtiainen kertoi äskettäin Youtube-videollaan Nasan valehtelevan, kun se väittää maata palloksi; tosin kyse saattoi myös olla huumorileikistä.

Itse sain eilisen juttuni vuoksi palautetta sosiaalisessa mediassa ja minulle lähetettiin Iltalehden nettisivulta näyttävä uutinen siitä, että vanhempien on syytä tarkkailla lastensa opettajia, koska kouluissamme toimii valeopettajia.

Tosin välttämättä tuo juttu ei ole valeuutinen, koska muistanpa, miten minullekin opetti oppikoulun kolmannella luokalla englantia entinen amerikkalainen yliopistopoliisi. Hän oli vaativa opettaja, ja niinpä luokaltani kolmannes oppilaista jäi luokalleen englannin kielen vuoksi.

Tosin itselläni on tuosta entisestä yliopistopoliisista hyvät muistot. Sain jouluna englannista elämäni ensimmäisen nelosen, mutta sitten opettaja huomasi, että taisin olla luokalla ainut, joka ei luntannut ja korotti keväällä neloseni seiskaan. Silloin ymmärsin, mitä sanonnalla "rehellisyys maan perii" tarkoitetaan.

Minusta olisi muuten hyvä selvittää, minkä maalainen keinoäly on varastanut Iltalehden sivun valeuutisalustakseen.

Kuvassa voi olla 1 henkilö, pöytä ja tekstissä sanotaan 21.26 ILTALEHTI Etusivu TILAAPLUS TILAA PLUS Uutiset Urheilu Viihde Plus Săä Videat JUURI NYT Opettajien liitosta raju varoitus vanhemmille: Tarkkaile, onko lapsesi luokassa oikeasti opettaja PLUS Moni mies ei tajua, miten yksinkertainen asia voi johtaa eroon Asiantuntija törmää siihen joka päivä: "Se turhauttaa" Vanhoista lentokoneista Kerãă sienet oikein Victorian sotilaskoulutus P ruo Opettajien liitosta raju varoitus vanhemmille: Tarkkaile, onko lapsesi luokassa oikeasti KOTIMA 21:15 Etusivu Tuoreimmat Luetuimmat Saa Valikko 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti