lauantai 24. elokuuta 2024

Elämä on vain osa jalkapalloilua

 

Vaikka myönnänkin, että elämä on vain pieni osa jalkapalloilua, niin siitä huolimatta tuijotin toissa iltana hievahtamatta saksanseisojakoiran lailla tietokoneen ruutua ja seurasin Palloliiton tulospalvelun päivityksiä, kun Kups kohtasi Suomen Cupin voiton kannalta ratkaisevan tärkeässä ottelussa vieraskentällä Seinäjoen Jalkapallokerhon.

Huikea jännitysnäytelmä se olikin. SJK siirtyi ensimmäisellä puoliajalla jo 2 - 0, mutta toisella puoliajalla onnistui Kups kaventamaan. Sitten Kupsin maalin tehnyt afroafrikkalainen pelaaja ajettiin kentältä ja minut valtasi samanlainen tunne, joka valtasi Koskelan Jussin, kun halla vei ensi viljan.

Mutta Kups ei luovuttanut, vaan lisäajan lisäajan viimeisillä sekunneilla se vajaalukuisena runnoi väkisin pelivälineen pömpelin perukoille. Seurasi puolen tunnin jatko-ottelu, jolla ei maaleja tehty, joten seurasi rangaistuslaukauskilpailu, joka tuntui venyvän loputtomiin, mutta sitten kymmenennellä kierroksella Kupsin maalivahti itävaltalainen Johannes Kreidl torjui ja 18-vuotias Otto Ruoppi onnistui, joten Kups eteni taas kerran Suomen Cupin finaaliin. Mittasin pulssini Ruopin laukauksen jälkeen ja se oli 140, joten hengenlähtö taisi vanhalla miehellä olla lähellä, mutta se olisi ollut hieno lähtö.

Tässä yhteydessä palaa mieleeni, että jokunen vuosi sitten seisoin pitkässä sadetakissani kentän reunalla, kun Kupsin ja HJK:n teinitytöt ottelussaan ratkaisivat Suomen mestaruuden. Sekin ottelu päättyi jatkoajankin jälkeen tasan, vaikka kuopiolaistytöt näyttivät pikkutytöiltä ja helsinkiläiset aikuisilta naisilta.

Niinpä voittaja ratkaistiin rankkareilla, joka venyi peräti 11:lle kierrokselle asti, jolloin maalivahdit olivat laukaisuvuorossa. Vaikka Kupsin tytöt olivat keskimäärin pikkuisia, niin maalivahti oli kuitenkin 188-senttinen vanttera neitonen ja hän ylettikin ensiksi torjumaan vastustajan yrityksen ja jysäytti sitten oikein hevosenpotkulla Kupsin Suomen mestaruuteen. Minäkin perusjäyhä mies vallan tuuletin tapauksen jälkeen.

Tästä linkistä voi katsoa koosteen huikean jännittävästä SJK - Kups-ottelusta ja katsokaapa, miten epäurheilijamaisesti eteläpohjalaiset katsojat yrittävät rankkarikisan aikana kännykän valoilla häiritä savolaisnuorukaisia tummenevalla Seinäjoen stadionilla, joka lienee maamme paras jalkapallopyhättö: https://www.youtube.com/watch?v=IKR3a273TPA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti