tiistai 20. elokuuta 2024

Jarkko Wiss ja Martti Kosma

Harvinaisen hyvätunnelmainen oli Kupsin ja Ilveksen toissapäiväinen kohtaaminen. Yhtään ivahuutoa en katsomosta kuullut ja joku asiantunteva totesi myötätuntoisesti tamperelaisten juostessa kentälle, että "tuohan on kuin Kupsin farmijoukkue". Ilveksen riveissä pelasikin jokunen entinen kupsilainen ja joukkueen kakkosvalmentajakin oli kuopiolaislähtöinen Pasi Tuutti, joka on näköjään siirtynyt Tampereelle saatuaan potkut Kupsin valmentajan paikalta.

Kupsia ja Ilvestä yhdistää sekin, että Ilveksestä päävalmentajan paikalta viime vuonna ahdistelukohun vuoksi eronnut saanut Jarkko Wiss on pestattu Kupsin tulevaksi päävalmentajaksi. Ahdistelukohu syntyi lehtitietojen mukaan siitä, että Wiss oli jossain Ilveksen juhlatilaisuudessa pyytänyt erästä naista istumaan syliinsä ja yrittänyt estellä tämän siirtymistä pois vierestään tarttumalla käteen. Nainen poistui lopulta paikalta pelaajien kanssa, mutta Wiss jäi sen sijaan areenan tiloihin.

Muualla Suomessa on ihmetelty, miten Kups saattoi palkata noin törkeästi käyttäytyneen miehen päävalmentajakseen, mutta minäpä luulen tietäväni syyn asiaan. Kuopiossa varmaankin vain ajateltiin, että kerrankos sitä nyt mies kännissä pyytää naista istumaan syliinsä, sillä Kuopio on hyvin paheellinen ja intohimoja kuohahteleva kaupunki.

Muistanpa jostain syystä tässä yhteydessä sen, että kun Kupsissa uransa aloittanut ja yhteensä neljä Suomen mestaruutta voittanut Martti Kosma valittiin vuonna 1975 Suomen maajoukkueen valmentajaksi, niin valintansa jälkeen Kosma lehtihaastattelussa kertoi, että hänet on valittu panemaan Suomen jalkapallomaajoukkueen asiat kuntoon, mutta hän uskoo, että jos ne panemalla saadaan kuntoon, niin ne olisi jo saatu kuntoon.

Jostain syystä Kosman maajoukkuevalmentajan ura kesti vain kahden maaottelun ajan, ja Wissin tapauksen vuoksi luulen nyt ymmärtäväni syyn, miksi niin kävi.

https://www.is.fi/veikkausliiga/art-2000009973167.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti