maanantai 12. elokuuta 2024

Suomen urheilu nousuun

Välttämätöntä ei ole rehellisen Lapin miehen K-P Kyrön palkkaaminen maamme urheiludiktaattoriksi kuten olen aiemmin epäillyt, jotta Suomen huippu-urheilun taso saadaan sivistysvaltioiden tasolle. Minusta kesäolympialaisten lajivalikoima ei nykyisellään suosi suomalaisia ja niinpä uusia lajeja olisi löydettävä.

Tietooni on saatettu, että maailman suurin valtio, eli lähes 1,5 miljardin ihmisen, Intia on kovasti innostunut pesäpallosta. Sellaistakin olen lukenut, että Intian 35 miljoonan asukkaan Keralan osavaltiossa pesäpallo on otettu koulujen opetusohjelmaan.

En näe yhtään kappaletta syitä sille, etteikö Suomi ja Intia voisi yhdessä vaatia sekä naisten että miesten pesäpallon ottamista olympialaisten lajivalikoimaan. Uskon, että myös Pakistan, Bangladesh ja Sri Lanka saattavat kannattaa asiaa, jolloin hankkeen takana olisi noin kolmannes ihmiskunnasta.

Myös sähly on maailmalla suosittu palloilumuoto ja eiköhän sekin laji kelpaisi olympialaisiin. Varsinkin maahockeyssa menestyneet kansakunnat voisivat innostua sählystä. Tässä yhteydessä en malta olla kertomatta, että eniten olympiakultamitaleja voittanut suku on intialainen Singhin suku ja toiseksi eniten kultamitaleja on Pakistanin Khaneilla.

Mikäli naisten ja miesten pesäpallo ja sähly saadaan olympialajeiksi, niin Suomi voisi hyvinkin voittaa niistä yhteensä neljä mitalia. Ja olisihan se hienoa, kun olympialaisten pesäpallon loppuottelussa vastakkain jossain tulevissa olympialaisissa olisivat 1500 miljoonan asukkaan Intia ja vajaan 5 miljoonan vanhan ja sairaan asukkaan Suomi. Ja luulenpa, että maamme pesäpallomailateollisuuskin löisi rahoiksi, kun muutama satamiljoonaa intialaista innostuisi kunnolla Suomen kansallispelistä.

Tässä tietoa pesäpallon suosiosta maailmalla: https://fi.wikipedia.org/wiki/Pes%C3%A4pallon_maailmancup_2019

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti