sunnuntai 11. elokuuta 2024

Janus Putkonen

Ihmettelen sitä, että sosiaalisessa mediassa vaikuttavat Putin-myönteiset tahot ovat viime päivinä täysin vaienneet. Olisiko niin, että nämä suomalaisnimiset ja sujuvaa suomea kirjoittavat henkilöt toimivat Venäjältä käsin ja nyt nettiyhteydet ovat sinne poikki.

Ainoastaan tiettävästi Itä-Ukrainassa asuva entinen teatteriohjaaja ja nykyinen Uusi Mitä V----a-lehden päätoimittaja Janus Putkonen on kommentoinut Ukrainan terroristista hyökkäystä Venäjälle ja epäillyt, että nyt voi olla lähellä se tilanne, että Putin Medvedevin neuvon mukaisesti aloittaa sodan Ukrainaa vastaan.

Mielenkiintoinen tapaus on Janus Putkonen. Luin Jessikka Aron uusimman kirjan nimeltään Putinin maailmansota - Venäjän salaiset operaatiot Lännen tuhoamiseksi ja siinä kerrotaan Putkosen taustoista.

Aron mukaan nuorena Putkonen oli jopa fanaattisen isänmaallinen ja harrasti maanpuolustusta hyvin innokkaasti toimien maakuntakomppaniassakin. Hänen maakuntakomppaniaura katkesi sen jälkeen, kun tämä oli kotiutettu kertausharjoituksista väkivallalla uhkailun vuoksi.

2000-luvun alussa Putkonen suunnitteli värikuulasotakeskuksen perustamista Loviisaan ja matkusti Venäjän Karjalaan hankkiakseen värikuulapelaajien käyttöön toimivan T-72 panssarivaunun. Jostain syystä, joita voi vain arvailla, Karjalan matka venyi ja sieltä palasi täysin muuttunut Putkonen.

Aron kirjan mukaan Putkonen alkoi suu vaahdossa kertoa tarinoita, joiden mukaan länsimaat uhkaavat Venäjää ja Suomessa toimii CIA:n agentteja. Hän oli jopa sitä mieltä, että USA teki vuoden 2001 terrori-iskut itseään vastaan.

Itse epäilen, että Putkosen muutoksen taustalla voi olla vaikkapa se yksinkertainen syy, että talousvaikeuksiin joutunut matkailuyrittäjä ostettiin Putinin mieheksi. Tai voihan olla, että Putkonen lankesi samanlaiseen hunaja-ansaan, jonka uhriksi myös Trumpin epäillään Moskovan matkallaan joutuneen.

https://www.suomalainen.com/products/putinin-maailmansota-1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti