torstai 8. elokuuta 2024

Romahtaako rintama?

Vaikka yleensä maailmansodat kestävät 4 - 5 vuotta, niin nyt mietin sitä, että onko Venäjän armeija romahtamassa Ukrainassa jo 2,5 vuoden jälkeen. Viime aikoina näyttävät Ukrainan lennokit lennelleen Venäjän taivalla sangen vapaasti ja nyt venäläisten lähteiden mukaan noin tuhannen sotilaan ukrainalaisjoukko on marssinut helposti valtaamaan 10 kilometrin päässä rajalta sijaitsevan kaasunpumppaamon, joka toimittaa venäläiskaasun länteen. Tosin erään lähteen mukaan ukrainalaisjoukkoja olisi paljon enemmän kuin tuhat miestä, koska sotilaita on ainakin kolmesta prikaatista.

Mieleen muistuu, miten reilu vuosi sitten ammatti- ja taparikollisen Prigožinin johtama 5.000 Wagnerin palkka-armeijan pyssymiestä sai ajella rintamalta satoja kilometrejä kohti Moskovaa kansan hurratessa. Venäjän kansa vaikutti tykänneen Prigožinista, koska hän oli sikäli rehellinen venäläisoligarkki, että hän itsekin myönsi olevansa ihan täysi gangsteri. Prigožin ei päässyt joukkoineen Moskovaan asti, vaan pysähtyi saman Oka-joen rannalle, jolle myös legendaarinen kapinapäällikkö Stenka Rasin aikoinaan pysähtyi.

Nähtäväksi jää, romahtaako rintama ja ajautuuko Venäjä sekasortoon, joka saattaa olla vielä pahempi vaihtoehto kuin Ukrainan näännytyssodan jatkuminen. Näännytyssodassa Putin saattaisi hävitä niin, ettei entinen hyvä itäinen naapurimme sittenkään ajaudu sisällissotaan. Ennustan, että jos Kamala Harris voittaa Usa:n vaalit, niin Venäjä häviää Ukrainan sodan, koska länsimaiden osuus maailman bkt:sta on yli 30 kertaa Venäjää suurempi.

Tästä voi kerrata, mitä reilut vuosi sitten tapahtui, kun Jevgeni Prigožin halusi tulla Moskovaan neuvottelemaan kyvyttömäksi osoittautuneen armeijan johdon vaihtamisesta: https://yle.fi/a/74-20038372

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti