torstai 15. elokuuta 2024

Patrizio Lainà

Koska omat raha-asiani ovat toivottoman hunningolla, olen viime aikoina alkanut opiskelemaan taloustieteitä, jotta voisin ryhtyä hoitamaan kansamme yhteisiä raha-asioita saattaakseni ne kuntoon, koska omiani ei voi saada kuntoon. Edellä kertomani vuoksi luin juuri Hannu Sokalan mainion kirjan nimeltään Raha ei ole sitä mitä luulet (Nemo 2024).

Kirja paljastaa sen, ettei raha ole sitä, mitä kansan suuri enemmistö uskoo sen olevan. Raha-asioiden erityisasiantuntijana kirjassa esiintyy TV:stä tuttu taloustieteilijä Patrizio Lainàa, jona sukunimi Lainà on minusta erittäin sopiva talousalan erityisasiantuntijalle.

Lainà on hyvin älykkään ja jopa viisaan oloinen ihminen, mutta uskon, että hänen uskottavuuttaan on vähentänyt se, että tämä italialaisniminen mies on TV-uutisten haastatteluissa käyttänyt savon kieltä, jolloin helposti syntyy vaikutelma siitä, että vastuu jää kuulijalle.

Selvitin tuossa miehen taustoja ja selvisi se, mitä vähän epäilinkin. Hän on uskoakseni työläisjalkapalloseuran Suonenjoen Pallon kasvatteja, kuten itsekin. Uskon hänen olevan jalkapallomiehiä, koska isä on italialainen, kun taas äiti on savolainen. Työläisjalkapalloilijaksi oletan hänet sillä perusteella, että hän toiminut Vasemmistoliiton hallitusneuvottelijana.

Lainà on syntynyt Saksassa, mutta lapsuutensa hän on viettänyt ja koulunsa hän on käynyt Suonenjoella ja haastattelussa hän kertoo innostuneensa talousasioista 80-luvulla Suonenjoen lukion historian ja yhteiskuntaopin tunneilla. Palomäen Lauri olikin loistava opettaja.

Suonenjoki on kasvattanut Suomelle neljä kuuluisuuden henkilöä ja kaikki nämä ovat saaneet julkisuutta, koska he eivät ole käyttäytyneet ihan sovinnaisesti. Suomen kansa muistaa hiihtäjä Kalle Jalkasen hammastapauksen, hänen kaukaisen sukulaisensa Kari Tapion erilaiset kommellukset eikä näyttelijä Tiina Koponenkaan ole ihan vailla epäsovinnaisuutta selvinnyt. Patrizio Lainàkaan ei ole vailla epäsovinnaisuuksia selvinnyt, sillä hän tuli tunnetuksi vuonna 2008 irc-galleriaan julkaisemastaan kuvastaan lapsiprostituoidun kanssa.

Moni tietysti ihmettelee, kuka julkisuuden henkilö Tiina Koponen onkaan ja paljastan, että paremmin hänet tunnetaan näyttelijä Rakel Liekkinä. Sitä, mitä Rakel on näytellyt, en nyt kehtaa kertoa, koska lapset ja jopa naiset saattavat tämän lukea.

Tässä lisätietoa Patrizio Lainàsta: https://fi.wikipedia.org/wiki/Patrizio_Lain%C3%A0

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti