maanantai 10. heinäkuuta 2023

Rosvot kiinni!

Täytyy minun välillä antaa tunnustustakin perussuomalaisten ministerivalinnoille. Erityisesti minua ilahduttaa se, että oikeusministeriksi on saatu henkilö, jolla on monipuolinen kokemus maamme oikeusjärjestelmästä, sillä sen lisäksi, että hän on koulutukseltaan juristi, on hänellä myös omakohtaista kokemusta rikollisuudesta.

Nimittäin arvovaltainen ja tavallisesti luotettava Hymy-lehti kertoi muutama vuosi sitten, että Leena Meren nuoruudesta löytyy useampiakin töppäyksiä. Hän muun muassa nappasi luvatta ystävänsä auton. Toiselta tuttavalta hän taas anasti kaverinsa kanssa pankkikortin ja hurvitteli viikonlopun. Tuhansien markkojen summan korvaamiseksi piti ottaa pankkilaina.

Meri kertoo haastattelussa, että "menneisyydestäni löytyy mokia, joista sain ansaitsemani rangaistuksen. Töppäilyt eivät ole este tulevaisuudelle, jos niistä ottaa opikseen." Minusta tuo on viisaasti sanottu ja lohduttaa minua.

Nimittäin olen ajatellut tulevaisuudessa pyrkiä YK:n pääsihteerin tehtävään, koska minusta ihmiskunnan nykyiset ongelmat ovat periaatteessa hyvin yksinkertaisesti ratkaistavissa, kun vaan vähänkin tervejärkiselle ihmiselle annetaan tilaisuus ne ratkaista.

Itse tosin epäilen, että jos alan tosissani pyrkimään ihmiskunnan tärkeimpään virkaan, niin heti kaivetaan esille se, että olen nuoruudessani pitänyt luvatonta katiskaa jatketusti ja vetänyt uistinta useammalla kuin lain sallimalla yhdellä vavalla. Onneksi Leena Meren urakehitys todistaa, että ihminen voi menestyä elämässään nuoruuden töppäyksistään huolimatta.

Sekin myönteinen asia perussuomalaisista on lopuksi sanottava, että laskujeni mukaan puolueen nykyisessä eduskuntaryhmässä on vähemmän rikosrekisterimerkinnän omaavia kuin edellisessä eduskuntaryhmässä.

Mutta mielestäni nykyiset perussuomalaiset ovat kaikonneet kauaksi Veikko Vennamon laillista menoa korostavasta linjasta. Muistanpa esimerkiksi, miten jossain vaaleissa SMP:n tunnus oli, että "rosvot kiinni". Ja jossain toisissa vaaleissa iskulauseena oli: SMP - neljä kirjainta, joihin voi luottaa. https://hymy.fi/uutiset/eduskunnan-kiusaamiskohu-kansanedustaja-leena-meri-teki-nuoruudessaan-rotoksia/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti