sunnuntai 2. heinäkuuta 2023

Harmoonirockia

Mielestäni olen aika musikaalinen ihminen ja esimerkiksi koulussa opettelin soittamaan harmoonilla Kissanpolkkaa aika pitkälle, ennen kuin eräs luokkamme lättähattu viilsi linkkarilla instrumenttini polkimien henkselit poikki. Niinpä eilen, kun kuuntelin Sakari Tiaisen mielenkiintoista luentoa Uukuniemen harmoonituotannosta, mieleeni juolahti, että nyt minulla olisi elakelaisena aikaa perustaa rock-yhtiö, kun se jäi murrosiän kuohuntavuosina tekemättä.

Tietääkseni harmoonirock-yhtiötä ei vielä maailmalla ole, joten voisin perustaa sellaisen ja mieluiten vielä punkrock-painotteisen yhtiön. Levytuotannon päämarkkinointialueena voisi olla 1400 miljoonan asukkaan Intia, jossa eilisen luennon mukaan kansa tykkää kovasti harmoonimusiikista. Intialaiset muuten tykkäävät suomalaisten tapaan myös pesäpallosta ja siellä toimii jopa pesäpalloliiga ja pesäpallo kuuluu ainakin 33 miljoonan asukkaan Keralan osavaltion koulujen opetusohjelmaan.

Minulle on kerrottu, että syntymähetkelläni radiossa lauloivat Harmonisistersit ja minusta luontevaa olisi, että harmoonirock-yhtiöni nimi olisi Harmoonibrothers. Yhtiöni taiteelliseksi johtajaksi aion pyytää Petri Tiaista, joka on osa Uukuniemen musiikin suurta nykyhistoriaa, koska hän toimii ainakin Suomen parhaan kuoron Koiton laulajien taiteellisena johtajana. Koiton laulu saattaa nykyään olla jopa maailman johtava kuoro, koska Puna-armeijan kuoroa kuljettanut kone syöksyi muutama vuosi sitten maahan Syyriassa ja kaikki koneessa olleet kuolivat.

Näillä näkymillä harmoonipunkrock-yhtiöni avajaiskonsertti pidetään 12.6.2024, jolloin tulee 80 vuotta kuluneeksi siitä, kun pommikone BL-142 teki pakkolaskun Uukuniemen metsään, jossa yhteydessä tähystäjä Göran Ödner loukkaantui vakavasti. Ödnerhän levytti myöhemmin ainakin Suomen, ellei peräti maailman, ensimmäisen rockäänitteen.

Näin muuten tuossa juuri läheltä maamme uljaimman linnun kurjen ja hiljennymme kuuntelemaan Koiton laulun komeaa kurkiaiheista esitystä. https://www.youtube.com/watch?v=tJB2Yn1yaSw

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti