perjantai 21. heinäkuuta 2023

Lahko

Elämänala, josta en ole koskaan ollut yhtään kiinnostunut, on juridiikka, mutta siitä huolimatta ainut tentti opiskelu-uraltani, jossa menestyin, oli rikosoikeuden tentti. Yllättävän menestykseni selitys oli se, että tenttivastauksia miettiessäni minun tarvitsi vain muistella sukuni ja naapureitteni tapauksia.

Rikosjutut kiinnostavat minua edelleenkin ja suosikkiohjelmiani tv:ssä ovat tositapauksista kertovat rikossarjat. Nytkin jollain maksuttomalla kanavalla pyörii rikostoimittaja Kuikan, jonka uskon olevan taustaltaan uukuniemeläisiä, sarja suomalaisista sarjamurhaajista ja minusta sarja on tv-viihdettä nautittavimmillaan.

Toivon, että uukuniemeläistaustainen rikostoimittaja Kuikka tekisi seuraavaksi moniosaisen sarjan vahvasti suonenjokelaistaustaisesta Volvo Markkasesta. Hyvän elokuvankin tästä nokkelasta pankkirosvosta saisi. Sen voisi tehdä Markkasen hyvä ystävä Taavi Kassila, joka piti Volvoa kädestä tämän kuolinhetkellä.

Talvella TV 4:n puolella näytettiin todella mielenkiintoinen neliosainen sarja Veijo Balzarista ja hänen epäillystä lahkostaan, johon liittyen syyttäjä vaati peräti 10 vuoden vankeusrangaistusta. Balzar on muuten taustaltaan vahvasti Suonenjoen Kärkkäälän poikia, kuten itsekin olen ja minua pikkuisen harmittaa se, että Volvo Markkanen ei ole taustaltaan kärkkääläläisiä vaan Suonenjoen herralalaisia.

Ainakin alioikeuden mukaan Veijo Balzar oli syytön mies ja niinpä mies roikkui löysässä hirressä vuosia ja istui niin pitkään tutkintovankeudessa, että ihme on, ellei hän tule serkkupoikansa kohuasianajaja Heikki Lampelan, joka on suonenjokelaisen Iso-Valtin pojanpoika, avustuksella vaatimaan valtiolta huimia korvauksia.

Ainakin Hesarin tilaajat voivat katsoa Balzarista kertovan Lahko-sarjan maksutta tästä linkistä https://www.ruutu.fi/ohjelmat/lahko .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti