perjantai 14. heinäkuuta 2023

Mokkakikkeli

Mahottoman jännäksi meni tämä ministeri Riikka Purran synnyttämä kohu. Tänä iltana kokoontuu RKP:n eduskuntaryhmä keskustelemaan Purran nettikirjoittelusta eikä ole täysin mahdotonta, etteikö ryhmä päätä, että kyseessä ei ole sellainen hyvämaineinen ja rehellinen kansalainen, jollaisen ministeri pitäisi Suomen perustuslain mukaan olla.

Itse en tosin niinkään pohtisi tuota rehellisyyttä ja hyvämaineisuutta, vaan enemmänkin sitä, että nettikirjoituksista päätellen Purra on sen verran ilkeä ihminen, ettei hänen paikkansa ole ainakaan sivistysvaltio Suomen hallituksessa.

Mutta pääministeri Petteri Orpon rehellisyys minua mietityttää. Olen aina uskonut, että kansakoulunopettajien jälkeläisenä hän on hyvän kotikasvatuksen saanut rehellinen ihminen, jollaisen kuvan olen hänestä saanut, mutta toissailtainen A-studio sai minut hieman epäilemään asiaa. Nimittäin ohjelmassa hän silmät ymmyrkäisinä vakuuttaa, ettei ole oikein perillä varapääministerin ilkeistä kirjoituksista.

Purran tapauksen innoittamana esitän kunnioittavasti, että Suojelupoliisin tulisi visusti tarkastaa ministeriksi haluavien taustat. Nimittäin Purran kirjoittelu olisi saattanut pahimmillaan aiheuttaa sen, että Turkki olisi estänyt maamme Nato-jäsenyyden.

Jos Erdogan olisi saanut tietoonsa sen, että suomalainen ministeri on nimitellyt turkkilaisia apinoiksi, olisi kiivas turkkilainen veri saattanut hyvinkin kuohahtaa. Purran kunniaksi on kuitenkin luettava se, ettei hän ilmeisesti mokkakikkeli-nimityksellä tarkoittanut turkkilaisia vaan somaleja ja muita afroafrikkalaistaustaisia miehiä.

Jäämme odottamaan RKP:n eduskuntaryhmän kokousta, mutta sitä ennen kannattaa katsoa tämän A-studion ensimmäiset kymmenen minuuttia ja ihmetellä maailman menoa https://areena.yle.fi/1-63939328 .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti