tiistai 11. heinäkuuta 2023

Riikka

Enkä vieläkään malta olla jättämättä perussuomalaisia rauhaan, koska monet heistä ovat mielenkiintoisia ihmisiä. Hellämielisenä miehenä olen säälinyt Riikka Purraa, koska hän vaikuttaa ainakin julkisissa esiintymisissään aika ahdistuneelta naiselta, joka piirre ei sovi suurelle kansanjohtajalle. Esimerkiksi lihava ja leppoisa sekä täysin häpeämättömän oloinen Timo Soini sopisi paremmin johtamaan suuria kansanjoukkoja.

Eilen sitten taisi selvitä, mikä Riikkaa ahistaa. Hän ilmeisesti pelkäsi nuoruuden kirjoitustensa putkahtavan julkisuuteen, kuten sitten tapahtuikin. Tosin kovin nuori ja kokematon Riikka ei kirjoitushetkellä ollut, koska oli silloin 31-vuotias tohtorikoulutettava, jonka murrosiän kuohuntavaiheen olisi pitänyt olla jo takana.

Luulen, että pelkoa ja vavistuksia herättävän fantasian ulkomaalaisten joukkoampumisesta junassa hän sai Jussi Halla-aholta, joka on siviilispalvelusmies, mutta harrastaa siitä huolimatta pistooliammuntaa. Samoihin aikoihin, kun Purra fantasioi joukkoampumisesta, saavutti Halla-aho julkisuutta omalla fantasiallaan.

Nimittäin blogissaan hän kirjoitti, miten hän oli ollut pihallaan tupakalla ja muudan ohikulkeva miehenpuoli oli ehdottanut hänelle suuseksin harrastamista. Tämä sai eduskunnan nykyisen puhemiehen pohtimaan seuraavaa:

"Tehtaanpuiston homon kanssa mietin hetken, että jospa hakisin yläkerrasta pyssyn ja ampuisin päähän. Olisiko siitä seuraava hekuma niin suuri, että se ylittäisi vankilareissusta seuraavan harmituksen? Väkivalta on nykyään aliarvostettu ongelmanratkaisukeino."

Tässä yhteydessä ehdottaisin, että aselupia myöntävien poliisiviranomaisten olisi syytä tiedustella hakijan poliittista kantaa ja vetää siitä tarvittaessa johtopäätöksensä. Tällaista poliittista harkintaa on Suomessa harrastettu ennenkin aselupien yhteydessä, koska meidän kylän teurastaja joutui vuosikymmeniä sikaa "pestessään" käyttämään pienoiskivääriä, koska sai luvan pistoolille vasta joskus 1970-luvulla, koska teurastajan velipoika oli ollut punikki.
https://www.halla-aho.com/scripta/kommentti_homonampumiskohinaan.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti