tiistai 18. heinäkuuta 2023

Hulkkoset

Viime lauantaina kokoontui Suonenjoella sukutapaamiseen Kolehmaisten ja Kolehmaisista eriytyneiden Kanasten, Kovalaisten, Könösten ja Markkasten sukuseura ja tilaisuudessa, jossa asiantuntija alusti Markkasten historiasta, ilmeni, mikäli oikein ymmärsin, että sukuseuraan pitäisi hyväksyä maamme Hulkkoset, jotka mikäli oikein ymmärsin, jotenkin kytkeytyivät historian saatossa Markkasiin.

Olen ollut riemuissani siitä, että Urho Kekkosen suvun ensimmäinen rekisteröity kantaisä bongattiin aikoinaan Suonenjoen Mustolanmäeltä ja nyt riemuitsen siitäkin, että maailmankuulun muusikon Antti Hulkon, joka tunnetaan paremmin taiteilijanimellä Andy McCoy, suvun ensimmäinen rekisteröity kantaisä on bongattu Suonenjoen Hulkkolan kylältä. Eli Andykin lukeutuu sitten eittämättä Suonenjoen rikkaaseen musiikkiperinteeseen.

Alun perin Pelkosenniemen Hulkot olivat Savosta lähteneitä Hulkkosia, mutta matkan varrella nimestä poistettiin hieman vähättelevä nen-pääte. Eikä Hulkoissa olekaan mitään vähättelemistä, sillä suku on lahjakasta. Andy on maailmalla arvostettu kitaristi ja hänen lapsuuden leikkitoverinsa samanikäinen serkku kenraaliluutnantti Petri Hulkko toimi vielä pari vuotta sitten Suomen maavoimien komentajana. Kenraalin tytär Ida Hulkko on lupaava uimari, joka on voittanut mitalin vallan Euroopan mestaruuskisoissa.

Uskon, että myös Andy McCoy on hyvää sotilasainesta ja tietääkseni hän on kunnostautunut pilvenveikkona, joten hän voisi ihan hyvin toimia maamme ilmavoimien komentajana. Andy on synnyinkunnassaan Pelkosenniemellä niin kunnioitettu henkilö, että hänelle on pystytetty patsas kunnan keskustaan. Pelkosenniemen keskustan tunnistaa siitä, että puhelinpylväässä on numero 1.

Muistanpa, miten Hulkkosten suvun Hulkkolan kylälle suunniteltiin reilut 50 vuotta sitten ydinvoimalaa, mutta muistaakseni hanke kariutui asukkaiden vastustukseen. Muistaakseni Suonenjoen keskustassa nähtiin jopa rajuja mielenosoituksia, jotka eivät kuitenkaan äityneet mellakoinniksi. Koska Hulkkolaan ei saatu ydinvoimalaa, niin esitän, että sen sijasta kylälle hankitaan kuvan mallin mukainen Andy McCoyn näköispatsas. Andyn setä Matti Hulkko on patsaan veistänyt vallan ydinpuusta https://fi.wikipedia.org/wiki/Andy_McCoy_(patsas) .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti