lauantai 15. heinäkuuta 2023

Teuvo Hakkarainen - Suomen Trump

Eipä joutunut Riikka Purra eroamaan eilen ministerin paikalta, koska ilmeni, ettei hän ollut ollut rasisti ainakaan moneen tuntiin. Jos hän olisi joutunut eroamaan, olisi perussuomalaisilla ollut hankala löytää hänen tilalleen toista politiikassa ansioitunutta Purran reiän täyttävää poliitikkoa.

Luulen, että valtiovarainministeriksi olisi noussut poliittisissa tehtävissä meritoitunut, ja eräiden mielestä myös marinoitunut, europarlamentaarikko ja entinen Perussuomalaisen puolueen varapuheenjohtaja Teuvo Hakkarainen. Itsekin pidän Teukkaa lähes Donald Trumpin luokkaa olevana poliittisena nerona. Trumphan on kuulema sanonut, että hän voisi vallan mainiosta tappaa ihmisen New Yorkin Mannerheimintiellä ilman, että hänen kansansuosionsa sitä vähenisi ja Teuvo Hakkarainen saattaisi pystyä samaan Viitasaarella.

Hakkaraisen pääsyä eduskuntaan ei aikonaan estänyt se, että hän oli aikoinaan kavereidensa kanssa murtautunut Suomussalmen kirkkoon ja varastanut sieltä kirkkohopeat ja kolehtirahat sekä juonut ehtoollisviinit tuulensuojaan. Tosin tapauksesta oli jo ennen vaaleja kulunut yli 15 vuotta, joka lienee politiikassa yleinen vanhentumisaika, joten jossain määrin ymmärrän silloisia perussuomalaisia äänestäjiä.

Sen sijaan on vaikeampi ymmärtää Hakkaraisen kansansuosiota vuoden 2019 eduskuntavaaleissa. Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen tuomittiin vuonna 2018 oikeudessa pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta, kun hän eduskunnan kahvilassa pyrki suutelemaan tulisesti Perussuomalaisista Kokoomukseen loikannutta Veera Ruohoa ja samalla puristi häntä niin miehekkään voimallisesti kaulasta, että päälle karkauksen uhri sai jonkinlaisen leikkausta vaatinen niskavamman.

Hakkaraisen suorittama pahoinpitely oli ensimmäinen väkivallanteko maamme eduskunnassa sen jälkeen kun lapualaiset siellä mellastivat 1930-luvun alussa. Hakkaraisen teon huomioarvoa nostaa se, että pahoinpidelty ja seksuaalisesti ahdisteltu kansanedustaja Veera Ruoho on siviiliammatiltaan poliisi ja lisäksi hän on edustanut maatamme olympialaisissa taekwondo-nimisessä potkukamppailulajissa ja hänellä olisi tarvittaessa ollut valmiudet potkaista päällekarkaajaa vaikka ns. arkaan paikkaan.

Välttämättä maailmassa ei järki tai edes oikeus aina voita. Tästä osoituksena se, että pahoinpitelystä tuomittu Teuvo Hakkarainen sai piskuisesta Keski-Suomen vaalipiiristä äänivyöryn yli 8000 ääntä, kun taas rikoksen uhri Veera Ruoho joutui tyytymään maamme suurimmassa vaalipiirissä Uudellamaalla 1487 ääneen. Tyhmempi olisi luullut, että äänien jakauman olisi pitänyt olla päinvastainen, mikäli maailmassa olisi vähänkin oikeudenmukaisuutta. Ilmeisesti Hakkaraisen äänestäjät katsoivat lieventäväksi asiainhaaraksi sen, että Hakkarainen oli teon tapahtumahetkellä kännissä kuin pieni eläin.

Jos Hakkarainen olisi ollut ehdolla Uudenmaan vaalipiirissä, olisi hän uskoakseni saanut noin 40.000 ääntä ja ollut valtakunnan äänikuningas. Tosin voi hyvinkin olla, että hän olisi menestynyt vain Perussuomalaisten ehdokkaana, koska ei häntä olisi edes huolittu minkään muun puolueen ehdokkaaksi.

Mutta on Teuvo Hakkaraisessa jotain hyvääkin. Tässä hän askartelee näppärästi pöntön siivellisille pikkunisäkäsystävillemme. https://www.mtvuutiset.fi/video/prog20373287#gs.369m6u

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti