tiistai 31. tammikuuta 2023

Romahtaako rintama?

Luulen, että tilanne Ukrainassa on pahempi, mitä meille kerrotaan, koska sodassa totuus on ensimmäinen uhri. Pahaa pelkään, että Ukrainan rintama saattaa vielä romahtaa ja sen jälkeen routaisella arolla pystyy tankilla ajamaan päivässä satoja kilometrejä. Sitten saatetaan nähdä keskellä sivistynyttä Eurooppaa  joukkomurhia ja joukkoraiskauksia, mutta keskitysleirejä ei nähdä, koska niiden sijasta puhutaan suodatusleireistä.


Onnettoman hitaasti länsiapua tippuu Ukrainaan, ja niinpä olen miettinyt, mitä Suomi voisi tehdä Ukrainan pelastamiseksi. Ukraina on saamassa lähi kuukausina sata raskasta panssaria armolahjoina, mutta se ei taida riittää. Olen tässä selvitellyt asekauppojen mahdollisuuksia ja paras Suomen käsissä oleva ratkaisu olisi se, että maamme ostaa välittömästi 200 T-90 panssarivaunua Ukrainalle Algeriasta, jota valtiota mikään ei tietääkseni uhkaa ja sille jäisi kaupan jälkeenkin vielä yli 400 vaunua.


En ole vielä pyytänyt Algerialta tarjouksia, mutta luulen, että kauppahinta olisi noin 500 miljoonaa euroa eli kyseessä on aika pieni uhraus Suomen kaltaiselta upporikkaalta valtiolta, jonka julkisella sektorilla on päässä laskettuna 200 miljardia enemmän talletuksia mitä velkaa. Muista Pohjoismaista Ruotsi saattaisi lähteä Suomen hankkeeseen mukaan, mutta sillä on tällä hetkellä kyllä huolena oman armeijan luominen. 

 

Rahavaikeuksissa olevaa Norjaa ei saane tankinostohankkeeseen mukaan, koska viime vuonna sen öljyrahastot kärsivät 160 miljardin tappiot, joka summa on kaksi kertaa Suomen valtionbudjettia enemmän. Tanskallakin on omia asehuolia, koska maa lahjoitti juuri muistaakseni armeijansa molemmat tykit Ukrainalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti