lauantai 28. tammikuuta 2023

Beethoven armeija

Ulkoministeri Pekka Haavisto vilautti aamulla tv-haastattelussa sitä mahdollisuutta, että Venäjän valtion omaisuutta konfiskoitaisiin. Konfiskaatio on tuomioistuimen rikoksen seuraukseksi ihmiselle tai oikeushenkilölle määräämä yksityisomaisuuden ottaminen korvauksetta valtion haltuun. Se ei ole oikeudelliselta luonteeltaan rangaistus, vaan muu rikosoikeudellinen seuraamus. Toisinaan sitä pidetään turvaamistoimena.

Kannatan sitä, että ihmisten joukkoteurastamisen sijasta Ukrainan sota ratkaistaankin konfiskaation avulla. Jos se ei jostain syystä onnistu, niin jos Zelenskyi sattuu lukemaan tämän, niin hän voisi harkita erityisen Beethoven-armeijan luomista venäläisten Wagner-armeijan vastavoimaksi.

Asian käytännön järjestelyt voisi jättää Ukrainan edellisen presidentin ja nykyisen suklaaoligarkki Petro Porosenkon toteutettavaksi, vaikkakin hän on melkein persaukeinen jätkä nakkikioskiyrittäjänä rikastuneen Wagner-armeijan toimitusjohtaja Jevgeni Prigozhin verrattuna, sillä Porosenkon omaisuuden arvo on vain 1200 miljoonaa euroa. Ehkä Porosenko voisi hankkia Beethoven armeijalleen rahoitusta kansainvälisellä osakeannilla, sillä uskon halukkaita sijoittajia löytyvän helposti.

Beethoven-armeija voisi olla Wagner-armeijan tapaan valtioista riippumaton firma ja niinpä se voisi haalia aseita ja sotilaita mistä vaan. Ensiksi Porosenko voisi palkata puolen vuoden sopimuksella 2000 kpl virkavapaalla tai lomalla olevia panssarivaunumiehiä ja hankkia heille 500 kpl eteläkorealaisia maailman parhaita tankkeja, jotka maksanevat muutaman miljardin.

Lisäksi eläkkeellä olevia F-16-lentäjiä löytynee maailmalta runsaasti ja muutaman koneen voisi heille vuokrata työkaluiksi myös Etelä-Koreasta. Vaikkapa Suomi voisi sitten myydä Beethovenille muutaman pitkänmatkan liitopommin, jollaisen näin joskus Kuopion torilla, jossa tavaroo, jos jonniinlaista on.

Tässä yhteydessä kannattaa muistaa, että lähes kaikki Venäjän maakaasusta tulee yhden pumppuaseman kautta ja että valta osa Venäjän kaupunkien energiasta saadaan maakaasusta. Ehkä venäläistenkin olisi hyvä tietää, millaista on elää ilman lämpöä ja sähköä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti