lauantai 14. tammikuuta 2023

Tony Halme

Eilinen ilta oli Suomen tv:n pääkanavalla parhaaseen katseluaikaan omistettu Tony Halmeelle, joka oikein olikin, sillä Halme oli aikoinaan maassamme huomattava yhteiskunnallinen vaikuttaja henkilö. Jos maamme historia olisi poikennut aikoinaan pikkuisen toiselle tolalle, saattaisi ensi vuoden presidentinvaaleissa vaalien toisella kierroksella toisena ehdokkaana olla juuri Tony Halme.

En kuitenkaan usko, että häntä olisi presidentiksi valittu, koska maamme koulutuksen ja sosiaaliturvan taso on kuitenkin sellainen, että terve maalaisjärki lopulta voittaisi. Amerikassa tilanne oli vuosia sitten toinen ja presidentiksi valittiin tyyppi, joka selvästikin yritti matkia Tony Halmetta. Trumpkin tunsi median ja ymmärsi sikäläisen älyllisen proletariaatin ymmärryksen tason ja vakuutti, että hän voisi ampua ihmisen New Yorkin Mannerheimintiellä ilman, että se vähentäisi hänen kannatustaan.

Halme ei ampunut ketään ulkopuolista vaan itsensä, jonka jälkeen hänen poliittisen perintönsä jatkajana alkoi toimimaan Viitasaaren Viestin Teuvo Hakkarainen. Hakkarainenkin saa tehdä näköjään melkein mitä tahansa sopimatonta ilman, että hänen maineensa tai vaalikannatuksensa siitä huononisi. Muistelen lehdestä lukeneeni, että Hakkaraisen puhelimesta olisi jollekulle naisenpuolelle lähetetty kuva silloisen kansanedustajan ns. etuveitikasta.


Sekin tapaus vain huvitti kansaa varsinkin sen jälkeen, kun selvisi, ettei kuvaa ollut lähettänyt Teukka itse, vaan hänen saunakaverinsa. Kansanedustaja oli nukahtanut syystä, jota voi vain arvailla, pukuhuoneeseen ja kaverit olivat sitten lainanneet hänen kännykkäänsä.

Vaikka Hakkaraisen poika ei kaikin ajoin näytä hallitsevan elämäänsä, niin hänen äitinsä on vaikuttaa fiksulta. Kun äidille ihmeteltiin sitä, miksi Teuvo saa niin vähän kannatusta kotipaikkakunnaltaan Viitasaarelta, niin äiti epäili syynä olevan sen, että Teuvo tunnetaan niin hyvin synnyinseudullaan.

Koska vainajista ei saisi puhua pahaa, niin minäpä kehun lopuksi Tony Halmetta. Hänellä oli aikoinaan joku tv-ohjelma ja siinä hän keksi loistavan tavan, jota ei tyhmempi keksisikään, tukea maamme nuorisourheilua. Hän lähti kadulle ja alkoi vastaantulijoille kaupittelemaan irtotupakoita maamme nuorisourheilun hyväksi. Muistelen, ettei kukaan pysäytetyistä tohtinut kieltäytyä nuorisourheilun tukemisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti