torstai 26. tammikuuta 2023

Sotakorvaukset

 Pilliklubi-5-askin takakanteen tekemäni roknoosin mukaan Venäjän länsimaihin jäänyt 300 miljardin euron sotakassa ei enää riitä Ukrainalle maksettaviin sotakorvauksiin, sillä vahingot lienevät jo noin 1.000 miljardia.

Tässä ei siis auta muu kuin käydä kiinni venäläisten oligarkkien Länsimaissa oleviin varoihin, joita lienee satoja miljardeja euroja, mikäli yhtään voi päätellä siitä, että Putinin omaisuuden arvioidaan olevan jopa 200 miljardia euroa. Siitä tosin on Länsimaissa vain osa ja ymmärrettävistä syistä se on välikäsien hallussa.

Pari vuotta sittenhän esimerkiksi paljastui, että Putinin lapsuuden hiekkalaatikkokaverilla, joka nykyään soittelee selloa, on jollain veroparatiisisaarella 2 miljardin talletukset, joita tuskin on ansaittu rehellisellä sellon soitannalla. Yleensä tuomitsen Amerikan sotatoimet, mutta ymmärtäisin hyvin pitkälle sitä, jos merijalkaväki kävisi suorittamassa tilintarkastusoperaation jollakulla veroparatiisi saarella.

Tässä yhteydessä kannattaa muuten muistaa, että viime sodan jälkeen Suomi takavarikoi saksalaisten yksityishenkilöiden omaisuuden Suomessa. Eiköhän ainakin maamme perustuslain vaikeutetussa lainsäädäntöjärjestyksessä olisi mahdollista säätää laki, jolla venäläisten oligarkkien ja heidän välikäsiensä ilmeisesti lainavastaisella tavalla hankkimat varat voitaisiin siirtää Ukrainaan sotakorvauksina. Tuohon asiaan saattaisi riittää pelkkä Eu:n päätös, koska ne ajavat maamme perustuslain edelle.

Itseäni miellyttää ajatus, että sen venäläisen oligarkin omistama Turun edustalla oleva saari kansallistettaisiin. Saarellahan on useita jykeviä betonilaitureita, joita kyseinen rahamies kertoi tarvitsevansa, koska hän harrastaa retkeilyuintia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti