torstai 5. tammikuuta 2023

Voihan Venäjä

Vaikka suomalaisten selvä enemmistö on perustellusti sitä mieltä, että entinen hyvä itäinen naapurimme on nykyään fasistinen terroristi-, roisto- ja hylkiövaltio, joka käy pöyristyttävää imperialistista ja kaikinpuolin järjetöntä hyökkäyssotaa veljeskansaansa vastaan, niin siitä huolimatta meidän on hyvä ymmärtää, miksi Venäjä on sellainen kuin se on.

Niinpä katsokaa tämä toissapäiväinen toimittaja Arvo Ei-Poika Tuomisen Kouvolassa pitämä luento. Luento alkaa vasta tämän videon kohdasta 14 minuuttia eteenpäin, joten ei pidä hermostua luennon alkua, joka edustaa pysähtyneisyyden aikaa.

Suosittelen koko luennon katsomista, mutta jos joku ei siihen pysty syvistä maailmankatsomuksellisista syistä, katsokaa edes ensimmäinen minuutti, jolloin Tuominen kertoo vitsin. Maailmantilanne on nyt niin synkkä, että en ole nauranut kymmeneen kuukauteen, mutta Tuomisen vitsi sai minut päästämään vallan selkäkeikkanaurun.

En ole muuten vielä lukenut Tuomisen uutta Venäjä-kirjaa, koska meidän kattilakuntaamme ei mahdu enää yhtään opusta, mutta sain Suonenjoen kirjaston sen tilaamaan kokoelmiinsa, joten eiköhän se lähi viikkoina ole täälläkin lainattavissa. Tuomisen kannattaisi suorittaa kirjabagaaseineen Savon kierros vaikkapa rautateitse reitillä Pieksämäki - Suonenjoki - Kuopio - Siilinjärvi, sillä olen varma, että innostunutta ja jopa ostokykyistä yleisöä siunaantuisi edellä mainittujen paikkakuntien kirjastoihin varsinkin, jos kirja maksaa todellakin vain 20 €.
https://www.youtube.com/watch?v=IkCimyTdvMA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti