maanantai 30. tammikuuta 2023

Sotatalousjärjestelmä

Ymmärsin eilen katsomastani dosentti Markku Salomaan haastattelusta, että hän ennusti Ukrainan sodan päättyvän ensi syksynä, jolloin Venäjän rahat ovat lopussa, jonka seurauksena maatuskat lähtevät kaduille eikä sisäministeriön joukot suostu heitä ampumaan. Toivottavasti noin tapahtuu.

Toisaalta itse epäilen, että nyt kun Venäjällä ollaan siirtymässä Saksan armeijan yleisesikunnan ensimmäisen maailmansodan aikana suunnittelemaan sotatalousjärjestelmään, jota Neuvostoliiton aikaan kutsuttiin sosialismiksi, Venäjän rahat eivät lopu eikä nälkäkapinaa synny. Raha ei lopu, koska sitä voidaan painaa lisää ja hintasääntelyllä sekä säännöstelykupongeilla nälkäkapinalta vältytään. Kannattaa myös muistaa, että Venäjä oli ainakin ennen hyökkäystään Ukrainaan maailman suurin viljan viejä ja vielä sekin, että maatuskat osaavat hyvin perunan viljelyn puutarhapalstoillaan.

Itse epäilen, että kapina syntyy Venäjällä vasta sen jälkeen, kun Ukraina tarkoilla länsiaseillaan pääsee voitolle rintamalla ja venäläiset sotilaat lopettavat taistelun, kuten ensimmäisessä maailmansodassa pääsi tapahtumaan.

Sen jälkeen Putin yrittää siirtää rintamalle 400.000 miehen sisäasiainministeriön joukot, jotka on opetettu ennen kaikkea pamputtamaan mielenosoittajia, ja nämä joukot nousevat kapinaan, koska he ovat tottuneet taistelemaan vain siviilejä vastaan. Sisäasiainministeriön joukkoja on muuten kaksi kertaa enemmän, mitä Venäjän armeijalla on joukkoja Ukrainassa.

Markku Salomaan mukaan Putin ei pysty käyttämään ydinaseita, koska jos hän sitä aikoo, astuu hänen työhuoneeseensa monitähtisiä kenraaleja, jotka ilmoittavat, että nyt riittää ja taluttavat presidentin kainaloista sopivaksi katsomaansa hoitolaitokseen. Toivotaan niin, mutta epäilen, että ovela tyranni on ymmärtänyt täyttää ydinaseita koskevan komentoketjun jees-miehillään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti