perjantai 27. tammikuuta 2023

Tuhat miljardia

 Jos Ukrainan presidentti Zelenskyi sattuu tämän lukemaan, niin hän voisi tulevassa toiminnassaan huomioida sen, ettei Ukraina tule kerjäämään vastaisuudessa sota-apua muilta mailta, vaan sen sijaan tulee hankkimaan materiaaliapunsa velaksi ja sitten kun Ukraina voittaa sodan a Venäjälle sanellaan rauhanehdot, niin heillä maksatetaan myös Ukrainan saama välttämätön länsiapu.

Nythän sitä on tähän mennessä siunaantunut noin 50 miljardia euroa ja jos Ukraina hankkii jatkossa vaikkapa 500 käytettyä länsimaista taistelupanssaria, niin kustannuksia tulee lisää 3 miljardia ja 100 kpl F-16 hävittäjiä maksanee saman verran.

Tällä hetkellä Venäjälle on syntynyt korvausvastuuta 1000 miljardia, joista ainakin puolet saadaan Venäjän länsipankkeihin jättämästä 300 miljardin sotakassasta ja ehkä 200 miljardia rikollisten ologarkkien länsiomaisuudesta. Mutta reilut 500 miljardia vielä pitäisi Venäjältä jotenkin periä.

Se tapahtuu vaikkapa siten, että Venäjän tuonnille ja viennille asetetaan esimerkiksi 10 % tuonti- ja vientitulli. Venäjän vientitulot näyttävät olevan noin 500 miljardia ja tuontitulot noin 300 miljardia, joten 10 % tulleilla sotakorvaukset tulevat viivästyskorkojen kanssa maksetuiksi kymmenessä vuodessa.

Jostakusta tuo Venäjältä sotakorvauksina vaadittava 1000 miljardia saattaa kuulostaa paljolta, mutta se on asukaslukuun ja kansantuloon verrattuna juuri saman verran, mitä Suomi aikoinaan maksoi Neuvostoliitolle omina sotakorvauksinaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti