sunnuntai 29. tammikuuta 2023

Saksan venkoilu

Nyt sitten tiedän yhden lisäsyyn Saksan venkoilulle Ukrainan avustusten kanssa. Eilen nimittäin löysin netistä dosentti Markku Salomaan pitkän haastattelun, jossa hän kertoi, että Leopardit alkavat olla vanhentuneita tappovehkeitä eivätkä ne välttämättä pärjää venäläisten T-90 panssareille, jotka pystyvät tuhoamaan Leopardin viiden kilometrin päästä, kun taas saksalaisvaunu pystyy tuhomaan T-90-vaunun vasta kolmen kilometrin päästä. Vain 48 kpl Saksan Leopardeista on muutettu sellaisiksi, että ne pystyvät torjumaan venäläistankin kranaatit.

Tosin voi onneksi olla niin, että alun perin Venäjän 350 T-90-vaunusta ei ole enää vuoden käytön jälkeen montaa ajokunnossa. Noita samoja vaunuja on muuten esimerkiksi Algerialla yli 600 ja Intialla yli 1.000, joten Länsi ja Ukraina voisi neuvotella vaunukaupoista niiden kanssa, sillä tuskin T-90 maksaa kuin pienen osan siitä, mitä maailman kallein ja ehkä paras panssarivaunu maksaa, joita Etelä-Korea valmistaa.

Puola on nimittäin ostamassa ainakin 580 eteläkorealaista K2 Black Panther-panssarivaunua ja sen lisäksi vielä 48 FA-50-hävittäjää. Asekauppasopimuksen arvo on yhteensä 7,3 miljardia dollaria ja panssarivaunut maksavat 7,6 miljoonaa dollaria/kpl.Tässä tilanteessa Lännen ja Ukrainan olisi syytä kääntyä sekä Etelä-Korean että Puolan puoleen ja sopia, että nuo aseet toimitetaankin Ukrainalle.

Dosentti Markku Salomaan haastattelun voi kuunnella tästä https://www.youtube.com/watch?v=hvIKtNi2VSI .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti