tiistai 24. tammikuuta 2023

Portsa

Vähän kaduttaa, kun eilen ymmärtämättömyyttäni leimasin Turun Portsaksi kutsutun kaupunginosan huonomaineiseksi, sillä ainakin kiinteistönvälittäjät kehuvat aluetta kauniiksi ja rakastetuksi.

Itse olen käynyt yhden ainoan kerran Suomen Turussa enkä Portsassa kertaakaan enkä tiennyt kaupunginosasta juuri muuta, kuin että siellä sijaitsee kuuluisa ja hieman leimaava Kakolan vankila. Lisäksi tiesin sen, että meillä pitkään käytössä ollut vanhoja ja kauniita kristillissiveellisiä joulukortteja sisältänyt pakkaus oli minulle tuntemattomasta syystä alun perin ostettu Portsan Porno -nimisestä liikkeestä.

Asenteeni Portsan kaupunginosaa kohtaan selittyy myös sillä, että sellaisen tarinan olin joskus kuullut, jonka mukaan joukko turkulaisia neitosia kävelemässä iltamyöhällä jollain Portsan kadulla, kun hieman syrjempänä päihteitä nauttimassa olleet miehenpuolet alkoivat houkuttelemaan heitä huikkaamalla turun murteella, että "Tui, tui tytöt, tulkka tänne, niin saatte munkei".

Tyttöset pysähtyivät fundeeramaan ja sitten muudan heistä vastasi, että: "Ja paskat, ei tulla. Ei teil mitään munkei o, te nusasette va."

Tässä lisätietoa Turun Portsasta, jossa ehkä vielä tässä elämässä aion käydä: https://www.kiinteistomaailma.fi/asuinalue/portsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti