keskiviikko 7. joulukuuta 2022

Lahko

Kyllä Suomessa säätykierto vielä toimii ja kyllä taitava kulttuurityöntekijäkin voi saavuttaa vakavaraisuuden meilläkin. Nuo asiat opin, kun satuin eilen napsuttelemaan tellua, koska en jaksanut katsella linnan juhlien pukuloistoa, vaan aloin seuraamaan TV4:n Veijo Baltzarista kertovaa ohjelmasarjaa Lahko.

Ohjelma todisti, että hyvin hulppean talon meren rannalta on kirjailija Baltzar onnistunut hankkimaan itselleen ja se on ihan oikein, koska mies on vaeltajamustalaisten jälkeläinen ja lähtöisin hyvin vaatimattomista kotioloista. Joskus vuosikymmeniä sitten Balzarit asuivat Suonenjoella Kärkkääläntien varressa äärimmäisen pienessä mökissä, jota kutsuttiin Port-mökiksi.

Tosin eilinen ohjelma paljasti, että Veijo Baltzar on kyennyt muutenkin hankkimaan ansiotuloja kuin kirjoja ja näytelmiä tekemällä. Nimittäin kun joskus viime vuosituhannella hän sai potkut teatterikorkeakoulusta, koska oli vikitellyt kohtuuttomasti nuoria naisia, niin kuitenkin kävi niin, että potkuista huolimatta hänelle jouduttiin maksamaan vuoden palkka.

Syynä oli se, ettei potkuja annettaessa oltu kuultu pääluottamusmiestä, kuten laki edellyttää ja niinpä potkut olivat laittomat. Teatterikorkeakoulussa potkuista vastannut virkamies oli olettanut, ettei pääluottamusmiestä tarvitse kuulla, koska Baltzarilla oli ollut asianajaja, kun häntä oli kuultu asiasta. Myöhemmin paljastui, ettei kuultavan seurassa ollut henkilö ollutkaan asianajaja vaan puutarhuri.

Itse ennustan, että Veijo Baltzar tulee vielä saamaan miljoonakorvaukset viimeisimmästä jonkinlaiseen seksuaalihässimiseen liittyvästä tapauksesta, josta en paljoa tiedä enkä ymmärrä ja jonka tapauksen vuoksi hän virui muistaakseni vuosia vankilassa ihan syyttömänä. Uskon, että kohukirjailijan serkku kohuasianajaja Heikki Lampela tulee huolehtimaan, että asiassa tapahtuu oikeus.

Tv4:n kohusarjan voi katsoa tästä linkistä: https://www.ruutu.fi/video/3895393

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti