lauantai 24. joulukuuta 2022

Antifasistinen patsas


Päätin lujasti, että joulun ajaksi keskeytän sairaalloisuutta lähentelevän sometukseni, mutta en voikaan sitä tehdä, koska kielillä puhuva rouvani ilmoitti juuri venäläisen uutistoimisto Tassin kertovan, että Ukrainan hallitus harkitsee antautumista. Rauha on sitten ehkä palaamassa Eurooppaan sopivasti juuri näin jouluksi, jos tämä yllättävä uutinen totta on.

Toisaalta jokainen, joka yleensä jotain ymmärtää, ymmärtää, että uutinen on osa hybridisodankäyntiä ja niinpä liitän juttuuni tämän juuri ottamani jouluisen kuvan. Siinä kuuluisan Pronssisoturin kipsiversio, jonka ostin 8 eurolla Suomen antifasistiselta komitealta, koska olen itsekin kiihkeä antifasisti, vartioi kotimme joulupuuta ja joulurauhaa.

Tuo pronssisoturi on tärkeä soturi hybridisodankäynnin historiassa, koska se oli aikoinaan keskeisessä roolissa mielestäni maailman ensimmäisessä hybridi-iskussa. Tallinnassahan oli vuonna 2007 suuria venäläisten nuorten organisoimia mellakoita, kun kaupungin laillisesti tekemän päätöksen jälkeen Puna-armeijan kunniaksi pystytetty Pronssisoturi-patsas siirrettiin keskustasta läheiselle sotilashautausmaalle

Itse en kansainvälisestä oikeudesta paljoa ymmärrä, mutta epäilen kuitenkin, että jokaisella itsenäisellä kansakunnalla on oikeus lakiensa mukaan päättää vapaasti patsaidensa paikoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti