torstai 15. joulukuuta 2022

Koomikot

Taas olen kirjoittanut tapani mukaisesti ropakantaa. Eilinen Suomen hauskinta miestä Parikan Jallua käsittelevä kirjoitukseni herätti vilkasta mielipiteenvaihtoa Suomen sisällissotaa käsittelevässä Facebook-ryhmässä ja ilmeni, ettei valkoisten joukoissa taistellut 700 tsaarin suomalaista upseeria, vaan heitä oli ainoastaan noin 280.

Lisäksi valkoisten puolella oli käytössä noin 100 ruotsalaista upseeria. Myöhemmin Venäjän sisällissotaan osallistui valkoisten puolella noin 130 suomalaista upseeria. Tuo luku 700 on jäänyt mieleeni siitä, että Venäjän armeijan riveissä ensimmäisessä maailmansodassa palveli tuo määrä suomalaisupseereita.

Eräs kommentaattori huomasi muuten hämmästyttävän yhdennäköisyyden koomikkonäyttelijöinä aloittaneiden Jalmari Parikan ja Ukrainan presidentti Zelenskyn välillä. Kummastakin koomikosta tuli sitten olosuhteiden pakosta vakavasti otettavia sotapäälliköitä, kun taas Venäjän hyvinkin vakavasti otettavasta presidentti Putinista näyttää tulleen hyvä koomikko.

Nyt Putin on peruuttanut perinteisen juhlapuheensa Venäjän kansalle ja luulenpa tietäväni syyn tapahtuneelle. Siitä puheesta olisi saattanut tulla samanlainen hupinumero kuin tästä Reino Helismaan juhlapuheesta Suomen kansalle https://www.youtube.com/watch?v=r-WJ69MfXyY

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti