maanantai 14. marraskuuta 2022

Venäläisvastaisuus

 

Olen huolestunut Ukrainan erikoisen sotilasoperaation, jota myös jostain syystä Venäjän hyökkäyssodaksi kutsutaan, aiheuttaman venäläisvastaisuuden lisääntymisestä maassamme. Tässä yhteydessä kannattaa nimittäin muistaa, että venäläisten lisäksi monet muutkin entisen hyvän itäisen naapurimme kansallisuuksista ovat vastuussa tapahtuneesta. 
 
Nimittäin ainakin ennen Suomessa ylpeiltiin sillä, että Venäjän tyranni Putin olisikin sukujuuriltaan Karjalan poikia, sillä hänen isovanhempansa olivat kotoisin Tverin Karjalasta. Venäjän hyökkäyksen jälkeen kuitenkin monikin sukututkija on päätynyt lopputulemaan, että vaikka Putinin suku onkin Tverin Karjalasta, niin hänen esi-isänsä ovat kuitenkin venäläisiä. 
 
Sen sijaan Ukrainan hyökkäyssodassa erittäin kovaa linjaa ajava patriarkka Kirill on mordvalainen eli hän on eittämättä suomalais-ugrilaisia. Putin itsehän oli ainakin sodan alussa sangen maltillinen ja halusi poisjuuria Ukrainasta lähinnä vain narkomaanit ja natsit, mutta Kirill lisäsi listalle myös homot ja satanistit. 
 
Korkealla Venäjän hierarkiassa on myös parlamentin ylähuoneen puheenjohtaja Valentina Matvijenko, joka on kansallisuudeltaan Kirillin tapaan myös mordvalainen. Matvijenko on julkisuudessa väittänyt, että länsimaat estivät keväällä rauhanneuvottelut Ukrainan kanssa. Venäjän käyttäytymisessä hän ei ole havainnut moitittavaa. 
 
Paljon julkisuutta saanut Venäjän sotaministeri Sergei Shoigu on tuvalaisia, eli hänen sukujuurensa ovat lähellä Kiinan ja Mongolian rajaa. Jostain olen lukenut, että Shoigun äiti olisi hämmästyttävää kyllä ukrainalainen. Shoigun etninen tausta saattaa osittain selittää sen, että Kauko-Idän kansat ovat olleet poikkeuksellisen runsaslukuisesti etsimässä natseja Ukrainasta. 
 
Keskeinen poliittinen vaikuttajahenkilö on henkensä edestä valehteleva ja sen vuoksi hämmästyttävän pitkäaikainen ja -ikäinen ulkoministeri Sergei Lavrov on kansallisuudeltaan yllättäen venäläinen, vaikka onkin Wikipedian mukaan saattanut syntyä Gruusiassa. Tosin Wikipedia epäilee hänen isänsä olleen armenialaisen. 
 
Armenialaiset ovat muuten vaikuttaneet paljon Neuvostoliiton ja Venäjän poliittiseen elämään, sillä Anastas Mikojan oli vuosikymmeniä ministerinä ja NKP:n politbyroon jäsenenä. Hänen pikkuveljensä Artjom saattoi vaikuttaa Neuvostoliiton politiikkaan vielä isoveljeään enemmän, koska hän suunnitteli Mig-hävittäjiä. 
 
Anastas Mikojan oli ilmeisesti pohjimmiltaan rehellinen mies. Tarinan mukaan, kun häneltä vanhoilla päivillä kysyttiin, että miksi Hrutshev kuuluisassa puheessaan vuonna 1956 paljasti vain puolet Stalinin ajan rikoksista, hän vastasi, ettei koko totuutta voinut kertoa, koska sen jälkeen kansa olisi pitänyt koko politbyroota gangstereina. Hetken mietittyään hän sitten lisäsi, että kyllähän me gangstereita oltiinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti