sunnuntai 13. marraskuuta 2022

Putin ja Karpov

Välivaalien tuloslaskenta etenee hiljakseltaan ja nyt on varmistunut se, että demokraatit saivat enemmistön senaattiin ja uskon sen varmistavan, ettei psykopaatti Trump tule koskaan astumaan maailman tärkeimpään virkaan ja se on hyvä se.

Hyvä sen sijaan ei ole se, että Venäjän psykopaatti tyranni Putin on ollut teillä tietämättömillä jo useita päiviä. Pelkään, että hänelle on sattunut jotain. Hän on voinut vaikka pudota maanalaisen bunkkerinsa ikkunasta. Hänen seuraajansa voi sitten olla vielä astetta häntä hullumpi ainakin, mikäli seuraaja nousee nykyisestä valtaklikistä, jossa on ollut tyytymättömyyttä Venäjän sotakentällä esittämiin lepsuihin otteisiin ja jossa on vihjailtu, että ydinaseita tulisi käyttää voiton saavuttamiseksi.

Niin yllättävää kuin se onkin, niin Putin on käsittääkseni keskivertovenäläistä liberaalimpi. Kun hän määräsi joukot hyökkäämään Ukrainaan, niin perusteli hän hyökkäystä ainoastaan sillä, että narkomaanit ja natsit on poisjuurittava Ukrainan johdosta. Myöhemmin ainakin Venäjän oikeauskoisen kirkon päämies on lisännyt poisjuurittavien listalle myös homot ja satanistit.

Jossain Putinin elämänkerrassa kerrottiin jopa sellaista, että kun konservatiivi neuvostojärjestelmän kannattaja Anatoli Karpov ja radikaali toisinajatteluun taipuvainen Garry Kasparov ottelivat 70-luvulla shakin maailmanmestaruudesta, niin nuori KGB:n upseeri Putin toivoi radikaalin osapuolen voittoa.

Ilmeisesti Anatoli Karpov on vanhoilla päivillään radikalisoitunut, koska lehtitietojen mukaan hän on lausunut jotain sodanvastaista ja on sen seurauksena kompastunut rapuissa niin, että hengenlähtö on ollut lähellä.

Anatoli Karpov muuten liittyy entisen asuinkaupunkini Heinolan historiaan sikäli, että joskus 90-luvun alussa hän kävi Mikkelissä tapahtumassa, jossa hän pelasi yhtä aikaa noin 20 paikallista shakki-intoilijaa vastaan kiertäen pöydästä toiseen tuumaustaukoja pitämättä.

Eräs heinolalainen asianharrastaja oli myös peliringissä mukana ja kun hän noin 10 siirron jälkeen joutui myöntämään tappionsa, hän nousi ja kätteli voittajaansa sanoen englanniksi, että olit parempi tällä kertaa. Karpov oli tarinan mukaan katsonut häntä pitkään hyvin mietteliään näköisenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti