maanantai 28. marraskuuta 2022

Määrämittainen

Arvo Ei-Poika Tuomisen mainiossa Pietari-kirjassa todistetaan vallan kuvan kanssa, miten kolmeen kertaan murhatun Rasputinin irti leikattu ns. etuveitikka olisi nähtävillä Pietarin erotiikkamuseossa, jossa en ole vielä käynytkään. Tutkin kuvaa tarkkaan ja rohkenen väittää, ettei se esitä Rasputinin etuveitikkaa, vaan on joko norsun tai paremminkin ehkä Siperiasta ikiroudasta esiin kaivetun mammutin etuveitikka.

Sekin virhe Tuomisen kirjassa on, että etuveitikka olisi leikattu irti ennen sen haltijan hautaamista. Simon Sebag Montefioren kirjassa Romanovit 1613–1918 ainakin kerrotaan, että sen jälkeen, kun juonitteleva hoviväki vihdoinkin onnistui suurella vaivalla ja pahan ryssimisen jälkeen saamaan tämän irstaan munkin hengiltä ja vielä hautaamaankin hänet Tsarskoje Selon puistoon, niin miehen tarina ei vielä päätykään tähän.

Nimittäin vallankumouksen levottomuuksien aikaan kapinoivat sotilaat kaivoivat Rasputinin ruumiin ylös ja sen jälkeen, kun olivat aikansa tutkineet kalmoa ja mittailleet vainajan sukuelimen kokoa tiilen avulla, kyseinen ruumiinosa leikattiin irti. Täyttä varmuutta ei ole siitä, mitä Rasputinin henkilökohtaiselle aseelle, jonka avulla hän tavallaan pystyi romahduttamaan koko valtavan Venäjän suurvallan, tapahtui sen jälkeen.

Wikipedian, kuten myös Tuomisen mukaan, mukaan Rasputinin siitintä säilytetään Pietarin erotiikkamuseossa. Olen kuitenkin omin silmin jostain luotettavasta lähteestä lukenut, että Rasputinin etuveitikka olisi ollut myynnissä eräässä lontoolaisessa antiikkiliikkeessä, mutta sellaisenkin tiedon olen jostain lukenut, että tarkemmissa tutkimuksissa kyseinen antiikkikalu olisi paljastunut säilötyksi merimakkaraksi. Merimakkarahan on alkeellinen selkärangaton eläin, joka parhaimmillaan kasvaa viisimetriseksi. Tiettävästi Rasputinin "merimakkara" oli vain 13-tuumainen eli reilut 30-senttinen.

Muuten venäläiset, joilla on hyvin saman kaltainen huumorintaju kuin suomalaisilla, osaavat lyödä Rasputinin maineella rahoiksi, sillä suomalaisturisteille tutut "metsäkauppiaat" Karjalan tienvarsilla kaupittelevat vallan viiden tähden konjakkia pulloissa, joiden väitetään olevan Rasputinin sukuelimen kokoisia ja näköisiä.

Venäjällä minulle on myös kerrottu, miten joka jätkä pystyy hankkimaan itselleen samanlaisen 32-senttisen etuveitikan, jollainen tällä irstailijamunkilla oli. Tavoitteen saavuttamiseksi tarvitaan vain metrimitta ja kirves. Ensiksi mitataan 32 sentin määrämitta ja sen jälkeen kirveellä lyhennetään kyseessä oleva elin tavoitteen mittaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti