keskiviikko 9. marraskuuta 2022

John Fetterman presidentiksi

Professori Heikki Ylikangas opetti aikoinaan, että demokratia on historiassa harvinainen asia ja että demokratiaksi kutsuttua hallintojärjestelmää on ihmiskunnan historiassa häivähdyksen omaisesti ilmennyt silloin, kun vauraus ja siten myös valta on jakaantunut yhteiskunnassa tasaisesti.
Ja niinhän siinä taitaa käydä, että demokratian aika alkaa olla tällä kertaa ohi. Kun nykyistä maailman menoa seuraa, niin luonnevikaiset vahvat miehet näyttävät nousevan maailmalla valtaan ja myös vallassa pysyvän. Eilen joku Itä-Suomen Yliopiston professori kertoi, ettei Venäjällä tulla pitkään aikaan harrastamaan demokratiaa ja niinhän asian laita saattaa ollakin.
Itse kuitenkin rohkenen epäillä, että kun itäinen naapurimme näyttää Ukrainan katastrofin vuoksi hajoavan, niin ehkäpä ainakin Pietarissa tai jopa Viipurissa, Petroskoissa, Sortavalassa ja Käkisalmessa voisi hyvinkin demokratiaa ainakin kokeilla. Minusta sikäläiset ihmiset ainakin näyttävät keskimäärin ihan järkeviltä ja samanlaisilta kuin Suomessa. Luoteis-Venäjän tasavalta voisi olla ihan menestyvä valtio.
Ja Amerikastakin kantautuu nyt hyviä uutisia demokratian kannalta. Voi hyvinkin olla, että eilisten välivaalien tulos ei synnytä sisällissotaa, kuten pelkäsin. Voi myös olla, ettei seuraavissa Usa:n presidentinvaaleissa olekaan vastakkain dementoitunut vanhus ja luonnevikainen vanhus, kuten pelkäsin, sillä olen löytänyt demokraateille ihan hyvän ehdokkaan.
Nimittäin olen nähnyt uutiskuvissa presidentti Bidenin liikkuvan hyvin isokokoisen ja yrmeäilmeisen miehenpuolen seurassa ja olen luullut, että mies on presidentin henkivartija, mutta tapani mukaisesti olen ollut väärässä. Yrmeä miehenpuoli, joka yleensä käyttää hupparia kuten minäkin, onkin Pennsylvanian senaattori John Fetterman.
Fetterman on 206 senttiä pitkä ja painoakin on siunaantunut 180 kiloa, joten hänessä on luonnostaan paljon karismaa. Myönteinen seikka on sekin, että hän on kärsinyt aivohalvauksen, jonka vuoksi hänen puheen tuottamisensa on vaikeaa, joka on minusta pelkästään myönteinen asia, koska en politiikassa tykkää tyhjän puhujista. Olen valmis seuraavissa Usa:n presidentinvaaleissa antamaan täyden tukeni John Fettermanille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti