perjantai 11. marraskuuta 2022

Suoraan pullonsuusta

 Demokraattien ja republikaanien maailmat ovat Usa:ssa niin kaukana toisistaan, että sisällissodan vaara on ilmeinen. Voi hyvinkin olla, että sisällissota voi levitä Suomeenkin, tai ainakin sellainen käväisi mielessäni, kun katselin Alfa-tv:n Sanna Ukkolan keskusteluohjelmassa vierailleiden Maria Lindenin ja Markku Ruotsilan keskustelua Amerikan tilanteesta.

Yleensä suomalaisten poliittiset väittelyt ovat ikävystyttäviä, mutta Lindenin ja Ruotsilan kohtaaminen ei sitä ollut. Se oli tv-viihdettä parhaimmillaan. Varsinkin Ruotsila alkaa olla meille suomalaisille hyvinkin tuttu tv:stä, koska mies lienee ainoita suomalaisia, joka uskaltaa puolustella Trumpia ja hänen puoluettaan.

Epäilen, että Suomessa on hyvin vankka noin 75 %:n kannatus Usa:n demokraateille. Republikaanien kannattajia löytynee runsaasti ainoastaan perussuomalaisten ja kristillisten leireistä. Luulen, että Kokoomuksessakin republikaaneja on niukalti.

Muistanpa joskus vuosia sitten parturissa lukeneeni arvovaltaista ja tavallisesti luotettavaa Seiska-lehteä, jossa oli juttu Kokoomusnuorten edustajien matkasta republikaanien puoluekokoukseen. Mieleeni jäi erityisesti se, että yhdessä kuvassa juotiin viinaa suoraan pullonsuusta nuorten miesten toimesta ja mielestäni kuvasta täysin puuttui porvariston hillitty charmi.

Sanna Marin-kohujen jälkeen ajattelen, että pullonsuustajuontikuva saattaa estää erään johtavan kokoomuslaisen valinnan maamme seuraavaksi pääministeriksi, sillä olen varma, että se kuva on vielä lehtien lööpeissä, mikäli pullonsuusta juojasta kaavaillaan maamme pääministeriä.

Mainittakoon, että pullonsuusta juoja ei ollut Petteri Orpo. Itse kuitenkin oletan, että Suomen kansan mielestä 168,8-senttinen Orpo on liian lyhyt maamme pääministeriksi, sillä Ruotsinkin 169-senttinen pääministeri teki tahattoman koomisen vaikutuksen, kun hän yritti valtiovierailullaan kovistella Turkin kaksi päätä pitempää tyrannia Nato-kysymyksestä.

Maria Lindenin ja Markku Ruotsilan kohtaamisen voi katsoa tästä linkistä kohdasta 27 min. 30 sek. lähtien: https://www.permanto.fi/fi/web/alfatv/player/vod?assetId=205227306


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti