perjantai 4. marraskuuta 2022

Bestseller jouluksi

Vaikka sekä sää että maailmantilanne masentavat, niin kummasti mieltäni piristi Joni Skiftesvikin juuri ilmestynyt kirja Bestseller jouluksi. Skiftesvik on vanhan hyvän ajan tarinankertoja, jollaisia ei hänen lisäkseen mieleeni nyt muistu nykykirjailijoista kuin Antti Tuuri.

Jos nyt hakemalla pitää kirjauutuudesta jotain vikaa hakea, niin siinä kirjailija erehtyy, että savolaiset olisivat jotenkin mukana siinä, että erään Oulun keskustan näyttävän rakennuksen seinään ilmestyi ennen vähän väliä raapustus "Paska kaupunni". Ei tuo mietelmä ole savoa, sillä täällä Savossa raapustettaisiin, että "Paska kaapunki" tai "Paska kaapunti".

Mutta pikkuvika, heleppo korjata. Tuon sanonnan opin suosikki elokuvastani Katsastus, joka filmi kertoo syvällisesti siitä, miten eräiden nuorten miesten on vaikea aikuistua ja siitä, miten eräät miehet ovat sellaisia näprääjiä, joilta ei oikein mikään onnistu.

Itsekin, vaikka eläkeukkona köpsähtelen, pelasin viime yönä Suomen jalkapallomaajoukkueen kärkimiehenä, jossa ominaisuudessa luikertelin selvään maalipaikkaan ja yritin sisäsyrjällä sijoittaa tarkasti vasempaan alanurkkaan. Mutta en onnistunut, vaan pallo osui tolppaan. Onneksi Glen Kamaralla oli sen jälkeen paluupallosta helppo työ viimeistellä täysosuma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti