maanantai 31. lokakuuta 2022

Saattue Murmanskiin

 Eilen kummeksuin sitä, miten putinuskoiset Janus Putkonen ja Kosti Heiskanen, jotka käsittääkseni ovat luotettavan ja tasapainoisen oloisia henkilöitä, olivat ystävyysmatkailuyrityksensä puitteissa päätyneet välirikkoon ja syyttelivät toisiaan vallan huijareiksi. Kannoin salaa mielessäni huolta myös siitä, kuka tämän jälkeen kantaa vastuun Venäjän ja Suomen kansojen ystävyyttä syventävästä matkailusta.

Mutta ei mitään hätää. Älykkäänä ihmisenä Janus Putkonen on kehittänyt hämmästyttävän uuden ystävyysmatkailuformaatin, josta hän eilen twittuili näin: "Ei jaksa antaa periksi. Eteenpäin 😇 Seuraavaksi toimin itse vastuullisena matkanjohtajana ystävyysmatkalla ja edessä on Fennomaan päätapahtuma - tosiasiallinen lähtölaukaus... Saattue Murmanskiin! ".

Joku ilmeisen neuvostovastainen taho harrasti neulanpistopolitiikkaa ja esitti, että "Saattue Murmanskiin"-nimityksen sijasta projektista käytettäisiin nimitystä Operaatio Hopeakettu. Tuon niminehän oli saksalaisten katastrofiin päätynyt operaatio, jolla pyrittiin Murmanskin valtaukseen.

Putkosen matkaidea, jota hän twittuilussaan kertoo innostuneesti, on hieno. Matkalaiset itse ajavat omilla autoillaan Lappiin rajanylityspaikalle ja siellä rajan takana on sitten vastuullinen matkanjohtaja Putkonen, joka ottaa sitten saattueen komentoonsa. Uskon, että joulukuinen rantaloma Murmanskissa tulee olemaan unohtumaton kokemus.

Suosittelen kuitenkin, että matkalle lähtevät tarkastavat Kilpailu- ja kuluttajavirastosta onko lain edellyttämät vakuudet maksettu viraston tilille sen varalle, että jokin menee pieleen. Matkanjärjestäjähän voi mennä vaikka konkurssiin. Tai niinkin voi tapahtua, että matkan vastuullinen johtaja onkin Murmanskin sijasta Haagissa tuomiolla sotarikoksista. Nythän Ukrainan tiedustelupalvelu yhdessä Israelin Mossadin kanssa kuulema jäjittävät Ukrainan sodan sotarikollisia ja Janus Putkonenkin on etsintäkuulutettuna. Putkonen näyttää nykyään Itä-Ukrainan sijasta oleilevan Murmanskissa, joka varmasti on perusteltu ratkaisu, koska Himarsit eivät ainakaan vielä sinne asti yllä.

Tarkempaa tilannetietoa en nyt pysty Saattue Murmanskiin projektista kertomaan, koska internet-yhteydet Venäjälle ovat tällä hetkellä poikki ilmeisesti sen vuoksi, että Ukrainan kauko-ohjatut pikkuruuhet ovat hyökänneet häpeämättömästi Sevastopoliin ja eliminoineet Venäjän Mustanmeren laivaston.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti