maanantai 3. lokakuuta 2022

Saatanan sekasikiö


Taas kerran törmäsin rasismiin pallokentän laidalla istuessani. Eilisessä Kups - Honka-pelissä vierasjoukkueen tummahipiäinen pelaaja rikkoi laskujeni mukaan neljä kertaa sen verran törkeästi valkohipiäisen kupsilaisen fyysistä koskemattomuutta, että valkoinen mies olisi jo kahdesta vastaavasta törkeydestä poistettu suihkun puolelle.


Onneksi Kups kuitenkin voitti ja mikäli se vielä voittaa kolme seuraavaakin peliä on kuopiolaisten mestaruus urheilukielellä sanottuna selviö. Joten savolaisittain sanottuna ”taestelu jatkuu”, vaikka viikko sitten tilanne näytti toivottomalta, mutta onneksi Hjk meni sitten häviämään Kupsin eilen 3-2  voittamalle Hongalle 2-1.


Eilinen ottelu oli uraansa aloittavalle erotuomarille raskas, koska sanavalmis savolaisyleisö kritisoi hänen toimintaansa ankaralla kädellä. Itsekin, joka olen pohjimmiltani herrasmies, ajattelin jo huutaa pahimman tuntemani solvauksen tuomarille, kun hän antoi mielestäni jo toisen aiheettoman rangaistuspotkun espoolaisille ja huutaa, että ”saatanan sekasikiö”. Sen solvauksen opin muutama vuosi sitten, kun Ilveksen pelaaja kaatoi kupsilaisen rangaistusalueella, mutta kaadettu ajettiin filmaamisen vuoksi kentältä. Muistan, miten ottelun päätyttyä sekasikiö tuomari selvästi pelkäsi tulla pois kentältä. Eikä turhaan pelännyt, koska joku katsoja yritti osua häneen paperitollolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti