lauantai 22. lokakuuta 2022

Suonenjoen vahvoja miehiä

Ja taas eilen tulin tapani mukaisesti vähätelleeksi suonenjokelaisia, vaikka vertasin paikkakunnan urheiluhistorian sankaritaruston mittavuutta gorillan käsivarteen. Nimittäin tunnettuja suonenjokelaisia urheiluhierojia luetellessani globaalisti ajatellen tunnetuin ja fyysisesti ajatellen suurin jäi mainitsematta. Suonenjokelaislähtöisen hierojan Veli-Pekka Niskasen tarinan voivat Hesarin tilaajat lukea tästä linkistä https://www.hs.fi/ihmiset/art-2000002834135.html .

Muille kerrottakoon, että Niskasen hierojan taidot tunnetaan vallan Uudella Mantereella eli Usa:ssa ja Kolumbiassa asti ja monet eri lajien huiput käyttävät hänen hierontapalvelujaan ja arvaan, että ihan isolla rahalla.

Niskanen lienee tarvittaessa melko kovakätinen lihasten muokkaaja, koska hän jo 29-vuotiaana vuonna 1995 voitti kehonrakennuksen raskaansarjan Suomen mestaruuden ja oli lajin mömmönkisoissakin sijalla 14.

Tässä yhteydessä en malta olla korostamatta, että me suonenjokelaiset miehen puolet ollaan yleensä luonnostaan sen verran fyysisiä, että meille on ihan turha tulla v----maan. Nimittäin sen lisäksi, että Veli-Pekka Niskanen hallitsi isojen miesten kehonrakennuskisoja, niin myös Suonenjoella syntynyt Niko Vesterinen voitti Suomen vahvin mies kilpailut vuonna 2016 ja 2017.
Vesteriseltä diagnosoitiin pahanlaatuinen aivokasvain vuonna 2012 ja lääkärit antoivat tuolloin elinaikaa korkeintaan kaksi vuotta. Hän menehtyi sairauteensa vuonna 2019.

En malta olla mainitsematta, että asuin samaan aikaan Heinolassa Vesterisen kanssa tosin en häntä silloin tuntenut. Emme olleet Vesterisen kanssa ainoat kovat suonenjokelaistaustaiset urheilumiehet, koska silloinen naapurini kertoi, että oli pojankloppina ajellut mopolla meidän pihalla jonkun Mertarannan kanssa ja olivatpa pojat tainneet kiroilla sekä poltella tupakkaa. Mertaranta, jonka kuulin myöhemmin olleen Suonenjoen Mertoja, pelaili pesäpalloa, mutta kun ei ollut riittävän hyvä, ryhtyi hän selostamaan urheilutapahtumia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti