perjantai 14. lokakuuta 2022

Sorsan kuva oli ankka

Kun Kalevi Sorsa valittiin vuonna 1969 Sdp:n puoluesihteeriksi, häntä ei juurikaan tunnettu kansan tai edes toimittajien keskuudessa. Niinpä Ilta-Sanomat, joka ehti ensimmäisenä uutisoimaan asiasta, laittoi lehteen puoluesihteeri Kalevi Sorsan sijasta helsinkiläisen vanhainkodin talousjohtajan Kalevi Sorsan kuvan.

Lehti tietysti korjasi virheensä seuraavassa numerossa, kuten oikein onkin ja otsikoi korjauksen "Sorsan kuva oli ankka". Minusta tuo otsikko on maamme lehdistön historian toiseksi hauskin. Joskus vuosikymmeniä sitten näin jommassa kummassa iltapäivälehdessä otsikon "Vuorineuvos ampui työmiestä persuuksiin fasaanijahdissa" ja se on mielestäni maamme lehdistön historian hauskin otsikko, koska fasaanihaulikko ei ole pelkoa ja vavistuksia synnyttävä väline.

Tässä yhteydessä en malta olla kertomatta, että joskus viime vuosituhannella konsernijohtaja Björn Wahlroosin murrosikäinen poika tähtäili isänsä hirvikiväärillä naapurihuoneiston ikkunaan ja koska ase olikin jostain syystä ladattu, se laukesi ja luoti lävisti naapurin eläkeläisen kaulan vain sentin päästä kaulavaltimosta. Jostain syystä tuosta asiasta en muista lehdissä olleen hauskoja otsikoita, sillä hirvikivääri on hirveä ase.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti