torstai 6. lokakuuta 2022

Maailmanrauha

Tapani mukaisesti kirjoitin taas eilen ropakantaa. Maailmanrauha-patsasta ei olekaan siirretty suojaan varastoon, vaan se lojuukin Iltalehden mukaan säiden armoilla jonkun varaston pihalla Sipoossa. Se on kulttuurihistoriallinen skandaali ja Suonenjoen kaupungin pitäisi pikaisesti ryhtyä toimiin Maailmanrauhan siirtämiseksi Suonenjoen Ystävyyspuistoon.

Itse tykkäsin Maailmanrauhasta, koska tulin aina hyvälle tuulelle sen nähdessäni. Minusta tahaton komiikka on huumorin paras, vaikkakin vaikein muoto, ja Maailmanrauhassa, vaikka se symboloikin kuolenavakavaa asiaa, oli paljon tahatonta komiikkaa.

Olen vahvasti sitä mieltä, että jos muusikkona ja naivistisena taiteilijana kunnostautunut Martti Huuhaa Innanen olisi harrastanut kuvanveistoa, niin juuri tuollaisen patsaan hän olisi luonut. Asiaa tuntematon ohikulkija sai Hakaniemessä liikkuessaan Maailmanrauhasta sen mielikuvan, että siinä joukko maailmanrauhan puolustajia pui nyrkkiä ja huutaa solvauksia ohikulkijoille.

Muistelmissaan tv:stä tuttu julkisuuden henkilö Mikael Jungner kertoo, miten hänkin opiskeluaikaan vaikuttui Maailmanrauhasta siinä määrin, että kävi kavereidensa kanssa pintakäsittelemässa patsaan tervalla ja höyhenillä. Operaation jossain vaiheessa paikalle kaarsi myös poliisipartio, joka ei kuitenkaan puuttunut tapahtumien kulkuun, koska poliisikaksikko valitteli, että heillä on työvuoro kesken eivätkä he voi sen vuoksi osallistua talkoisiin.

Olen vahvasti sitä mieltä, että kun Maailmanrauha siirretään Suonenjoen kaupungin Ystävyydenpuistoon, niin se vaikuttavuuden lisäämiseksi se pintakäsitellään heti kättelyssä tervalla ja höyhenillä.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Maailman_rauha_(patsas)#/media/Tiedosto:Maailmanrauha.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti