keskiviikko 5. lokakuuta 2022

Ongelmapatsaspuisto

 

Eivät kestäneet kotkalaisten hermot tässä maailmanhistoriallisten tapahtumien sunnattomassa vyöryssä ja niinpä Tallinnan kaupungin Kotkalle aikoinaan lahjoittama Lenin-patsas siirrettiin eilen puistosta varastoon. Jo muutama viikko sitten pettivät helsinkiläisten hermot ja Moskovan kaupungin Helsingille lahjoittama Maailman rauha-patsas siirrettiin Hakaniemestä varastoon.
 
Sen sijaan suonenjokelaiset ovat lujahermoista väkeä eikä tuossa vähän matkan päässä Ystävyydenpuistossa jurottavaa Suomen ja DDR:n nuorison massiivista muistomerkkiä olla siirtämässä minnekään. Se on ihan oikea ratkaisu, koska Ystävyydenkivi on kaupungin vaikuttavin matkailunähtävyys.
 
Mikäli suonenjokelaiset yhtään ymmärtävät matkailubisneksen päälle, niin he alkavat vaatimaan, että Ystävyydenpuisto muutetaan Ongelmapatsaspuistoksi, ja kaikki ne paikkakunnat, joista löytyy muistomerkkejä, jotka pahoittavat ohikulkijoiden mielen, voivat siirtää ongelmapatsaansa Suonenjoen Ongelmapatsaspuistoon, josta varmasti tulisi merkittävä matkailukohde.
 
Muuten joskus aiemmin kerroin, että Laukaan työväentalon pihalle pystytetty Otto-Wille Kuusisen patsas olisi kadonnut välittömästi sen paljastamisen jälkeen läheisen Nurminen-järven pohjaan, vaikkakin sitä ennen patsas oli tiettävästi tervattu ja sen päälle tarinan mukaan olisi myös virtsattu, joka tieto viittaa siihen, että tihutyön tekijät olivat miehenpuolia, mutta nyt löysin Keski-Suomalainen-lehden jutun, jonka mukaan patsas on löytynyt ja on jonkun yksityishenkilön kokoelmissa. 
 
Mielestäni Suonenjoen pitää vaikka isolla rahalla hankkia O-W:n reliefin tulevaan Ongelmapatsaspuistoonsa.  
 
 https://www.ksml.fi/paikalliset/2653057

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti