perjantai 27. syyskuuta 2024

Tabe

 Mainittakoon, että Suomen jalkapallomaajoukkueessaTukholman olympialaisissa pelasivat myöhemminkin paljon mainetta saaneet Algot Niska ja Erik von Frenckell. Edellisestä tuli sittemmin kieltolakiaikaan Suomen pirtukuningas sekä Dannyn vaari ja jälkimäisestä Helsingin kaupunginjohtaja ja kohukaunotar Tabe Slioorin erittäin hyvä ystävä.

Tarinan mukaan Dannyn vaari Algot Niska olisi tehnyt jopa maalin Italiaa vastaan, mutta virallista vahvistusta tuolle asialle en nyt löydä. Niska oli Dannyn vaari äidin puolelta, joten iskelmätähden sukunimi Lipsanen on tullut isän puoleiselta savolaiselta vaarilta, joka oli halkokauppias. Siihen aikaan halkokauppa oli maailmalla erittäin tärkeä elinkeinonhaara ja vertaisinkin savolaista halkokauppiasta nykyajan öljysheikkiin.

Tabe Slioorin ja Helsingin kaupunginjohtaja Erik von Frenckellin syvä ystävyys tuli julkiseksi, kun ystäväänsä 40 vuotta nuorempi Tabe paljasti suhteen intiimit yksityiskohdat arvovaltaisessa Vip-lehdessä. Kyseinen lehti myytiin hetkessä loppuun. Vuosien takaiset ja nyt jo kansan unohtamat rouva Ruususen rikosoikeudelliseen vastuuseen johtaneet paljastukset suhteestaan silloiseen pääministeri Matti Vanhaseen olivat urheilukielellä verryttelyä Taben paljastuksiin verrattuina.

Mielestäni Taben kovin paljastus oli kuitenkin se, että hän kertoi jopa Ruotsin kruununprinssi Bertelin olleen hänelle hyvin kiltti, kun Tabe, Bertil ja Urho Kekkonen olivat joskus 50-luvulla seuraamassa Salpausselän hiihtoja.

Tässä lisätietoa Tabesta: https://fi.wikipedia.org/wiki/Tabe_Slioor


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti