tiistai 24. syyskuuta 2024

Johannes Kreidl

Olen kova poika murehtimaan erilaisia asioita ja nyt tunne suurta murhetta siitä, miten Kupsin käy tänään Tampereella Ilvestä vastaan pelattavassa mestaruuden kannalta jopa ratkaisevan tärkeässä Veikkausliigan ottelussa. Kupshan joutui kolme päivää sitten pelaamaan kovan jatko-otteluun venyneen pelin Interiä vastaan ja se varmasti painaa vielä jaloissa.

Ja voihan se olla niinkin, että Suomen Cupin voittoa on ainakin jossain määrin juhlittu Kuopiossa. Tosin nykyiset kupsilaiset eivät ole enää niin kovia juhlimaan kuin 1970-luvulla, jolloin ainakin hyvän tarinan mukaan valmentaja Gunnar Boman kierteli pelejä edeltävänä iltana Kuopion kapakat ja rannat hillitäkseen juhlintaa.

Pelkään illan ottelussa Ilveksen hallitsevan kenttäpeliä ja asetan sen vuoksi toivoni Kupsin loistavaan maalivahtiin Johannes Kreideliin, joka on eittämättä Veikkausliigan paras veskari. Hän teki todellisen ihmepelastuksen Cupin loppuottelussa, joka torjunta mielestäni ratkaisi kupsilaisten voiton.

En malta olla kertomatta Keskuskentän katsomossa kuulemaani tarinaa Kreidelista. Hän oli muutama vuosi sitten tullut tapaamaan tyttöystäväänsä Kuopioon ja käväisi samalla reissulla kysymässä Kupsin toimistolla, että olisiko hänellä mahdollisuuksia päästä pelaamaan joukkueeseen.

Häneltä tiedusteltiin ystävällisesti, että onko hän mahdollisesti aiemmin harrastanut jalkapalloilua, johon mies oli vastannut, että hän on harrastanut aiemmin jalkapalloilua Itävallan maajoukkueessa. Tosin uskon kyseessä olleen vain nuorisomaajoukkueen.

Johannes Kreidelin älytöntä pelastusta Cupin loppuottelussa voi ihmetellä tästä linkistä: https://www.ruutu.fi/video/4602304

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti