maanantai 16. syyskuuta 2024

Naismurhat

Vilkkaan ja ajoittain jopa raivokkaan keskustelun synnytti Facebookin sisällissotaa käsittelevässä ryhmässä kirjoitukseni juuri tv:ssä nähdyistä sisällissotaan liittyvistä elokuvista. Nyt ymmärrän, missä mielentilassa vuoden -18 hirmuteot tehtiin. Ja nyt ymmärrän senkin, että noin 90 % suomalaisista on amerikkalaisessa mielessä demokraatteja ja noin 10 % trumpilaisia republikaaneja, joilla on taipumusta räyhähenkisyyteen ja joilla on myös taipumusta väkivaltafantasioihin.

Tuleepa tässä mieleeni, että nelisen vuotta sitten istuin kuntavaalien alla erään itäsuomalaisen huoltoaseman ikkunapöydässä lakkawieneriä mutustellen ja kuunnellen salaa viereisessä pöydässä miesporukan käymää poliittista keskustelua, jota johti muudan vaaleissa ehdolla ollut. Miehenpuolet olivat yksimielisiä siitä, että miehiä sorretaan tässä maassa ja että jonkun olisi tehtävä jotain tälle asialle.

Eräs miehenpuolista oli juuri katsellut iltauutislähetyksessä rivissä seisovia sukkahousu- ja huulipunaministereitä ja keksinyt, että heidät olisi ollut helppo siihen konekiväärillä kaataa, jos sellainen väline olisi ollut käytettävissä. Muudan seurueesta kuitenkin keksi, ettei konekivääriä välttämättä tarvittaisi, jos pääsisi ampumaan sivulta sopivasta kulmasta ja tyttöministerit seisoisivat suorassa rivissä.

Miesten fantasioista muistin, että Lahden Hennalassa ammuttiin konekiväärillä toukokuussa 1918 tutkimusten mukaan ainakin 216 naista ja tyttöä, joista nuorin oli vasta 15-vuotias, koska heidän epäiltiin olleen punakaartissa. Syyksi riitti sekin, että naisoletetulla oli housut tai lyhyt tukka.

Tosin eräs ähtäriläinen vapaussoturivaari muisteli jossain tv-ohjelmassa, että sellainenkin jäynä tytöille Hennalassa tehtiin, että pyydettiin sukupuolitautia sairastavat ilmoittautumaan, jotta heidät voidaan toimittaa hoitoon ja sitten seksitautiseksi ilmoittautuneet pyyhkäistiin joukkohautaan.

Erikoista noissa sisällissodan naismurhissa on, että niihin syyllistyivät varsinkin maamme sivistyneistön edustajat, sen sijaan oppimattomat työmiehet näyttävät jättäneen naiset rauhaan. Tässä MTV:n juttu asiasta: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tutkija-punaiset-naissotilaat-haluttiin-tieten-tahtoen-tappaa-hennalan-leirilla-1918-rotuhygienia-vaikutti-hyvin-paljon/6805656#gs.eoq8nx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti