maanantai 2. syyskuuta 2024

Muuse

 

Tutkimusten mukaan suomalaisten enemmistö ei ole törmännyt rasismiin. Eilisessä Hesarissa somalialaistaustainen suurjuoksijalupauksemme Mustafa Muuse todisti ihan muuta. Lapsena hän sai ihan oikeasti pelätä ja ehkä hän silloin oppi juoksemaan niin kovaa, että hän vielä tulevaisuudessa pystyy rikkomaan lyömättöminä pidetyt nykyiset 5.000 ja 10.000 metrin Suomen ennätykset.

Itsekin olen törmännyt rasismiin. Parikymmentä vuotta sitten kävin tutustumassa Vantaan Koivukylän lähiön tilanteeseen, jossa onnellisen opiskeluaikani vietin omistaen ainoastaan patjan, lukulampun ja poroisen kahvipannun.
 
Rasinkadulla liikkuessani huomasin kuuluvani pohjoista rotua edustavaan vähemmistöön ja jouduin häpeämään kyseistä asiaa. Eräs pohjoista rotua edustava juopunut nainen huusi vastaantulevalle mustalle naiselle, että "sinä saatanan ruma neekeri", vaikka mielestäni hän oli ihan kaunis ihminen toisin kuin huutelija itse.
 
Sellaistakin näin, että vanha köyhältä vaikuttava mies huusi teini-ikäiselle mustalle pojalle, että tämän tulisi painua takaisin Afrikkaan. Poika ilmeisesti ymmärsi suomea ja hän hymyili vaivaantuneesti.
Mielenkiinnolla seuraan, miten Mustafa Muusen ja Nathalia Blomqvistin parisuhde kehittyy. Nathalia, joka hänkin on lupaava juoksija, on kaunis kuin Elovena-tyttö ja epäilen, että kohta sosiaalisessa mediassa hänen väitetään olevan suvakkih---an. 
 
Tässä yhteydessä en malta olla kertomatta, että kun Viipurin Höyrymylly Oy joskus 1920-luvulla painoi ensimmäisen Elovena-tyttönsä kaurahiutalepaketin kylkeen, tyttö ei ollut vaaleaverikkö vaan karjalainen brunetti. Toivon, että seuraava Elovena-tyttö olisi naisten koripallomaajoukkueemme sentteri Awak Kuier, joka on tosi huljakka nainen.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Awak_Kuier

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti