keskiviikko 25. syyskuuta 2024

Vääryys vallalla Veikkausliigassa

Turhaan en murehtinut sitä, miten europelien ja Suomen Cupin väsyttämän Kupsin käy Ilvestä vastaan. Hyvin kuopiolaiset pelasivat, mutta tällä kertaa pallo pomppi Ilveksen eduksi ja Kupsin vahingoksi. Mutta sosiaalisen median palautteesta tajusin, että suuri vääryys on vallalla Veikkausliigassa.

Nimittäin nykyinen eriskummallinen sarjasysteemi aiheutti sen, että Kups joutui pelaamaan Ilvestä vastaan kaksi ottelua Tampereella ja vain yhden kotonaan. Siitä huolimatta, että Kups voitti näistä peleistä kaksi ja hävisi yhden, niin tuo kotikenttäetu saattaa suosia Ilvestä sen verran, että se vie Suomen mestaruuden.

Sivistyneissä jalkapallokulttuurimaissa moinen sarjasysteemi johtaisi ilman muuta mellakoihin kaduilla, mutta Suomessa se aiheuttaa vain minulle murhetta ja pahaa mieltä. Karkean arvioni mukaan kotikenttäetu vastaa noin yhtä maalia, joten eilinenkin peli olisi Kuopiossa pelattuna todennäköisesti päättynyt tasatulokseen, joka olisi melkein varmistanut Kupsin mestaruuden.

Mutta lähellä oli tasatulos eilenkin. Nimittäin katsokaapa tästä linkistä löytyvä Ilves-Kups-pelin huippuhetket ja huomatkaa, että noin kohdassa 1 min. 15 sek. pallo käväisee Ilveksen maaliviivan paremmalla puolella asiaa savolaisittain tarkasteltuna. Mutta taestelu jatkuu.... https://www.youtube.com/watch?v=uxZrJgx1t4E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti