maanantai 11. syyskuuta 2023

Törkyratti

 

Tänne Uukuniemen erämaahan asti on kiirinyt viesti, että Kasper Kapanen on kärähtänyt ratista. Media kertoo paljastaneensa tapauksen, koska kyseessä on maamme nuorison esikuva. Tässä yhteydessä en malta olla kertomatta, että tapaus liittyy Uukuniemeen sikäli, että syyllisen viidennen serkun Niko Kapasen vaari oli aikoinaan täällä osuuskaupan hoitajana. Jääkiekkoilija Kapaset mainitaan myös Uukuniemen Sihvosten sukukirjassa Marja-Liisa Kirvesmiehen tavoin.

Neuvoni Kasperille on, että nyt hänen kannattaa hankkia hyvä lakimies, koska hyvä lakimies pystyy sotkemaan selvänkin asian. Niinpä esimerkiksi, kun eräs tunnettu laulaja ja elokuvatähti, joka oli myös olympiavoittaja, kärähti 50-luvulla ratista Kuusamossa, tuomittiin hänet vain ehdolliseen, vaikka laki tunsi siihen aikaan rattijuoppoudesta vain ehdottoman vankeusrangaistuksen. 
 
Syyttäjä ihmetteli asiaa käräjätuomarille, joka vain suhahti, että ”se on sentään olympiavoittaja”. Lehdistökin vaikeni pitkään täysin tapauksesta ja asian paljasti Lakimies-uutiset 2000-luvun alkupuolella.
 
Hyvän lakimiehen tärkeyden osoittaa Kasperille myös hänen äitinsä rattijuopumustapaus. Hänen äitinsä tuomittiin, vaikka hän oli normaalit ruokajuomat nautittuaan vain ohjannut autoa, kun hänen juopunut poikaystävänsä sitä työnteli, koska bensa oli päässyt loppumaan. Hyvä lakimies olisi tuonkin tapauksen sotkenut sillä, että olisi väittänyt, että kyseessä ei ollut moottoriajoneuvo, koska moottori ei käynyt ja että kyllä esimerkiksi koti- tai maitokärryjä saa ohjata maistissakin. 
 
is.fi
Petra Kapaselle törkeästä rattijuopuksesta 40 päivää ehdollista vankeutta…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti