maanantai 11. syyskuuta 2023

Viimeisen kerran katson Pyhäjärvelle

Aamulla katsoin viimeisen kerran Uukuniemen Pyhäjärvelle tänä suvena ja mistä sen tietää vaikka tässä elämässä, sillä on maamme ja koko maailman turvallisuuspoliittinen sen verran huono hyvän mökkinaapurini Vladimir Putinin sassaroivan humeettirasian vuoksi. Mutta komea oli Pyhäjärvi aamusumussa, jonka asian kuvakin todistaa.

Kun hyvä mökkinaapurini piti aamulla 24.2.2022 tv-puheensa maailmalle ja uhkasi hieman peitellysti ydinaseilla ihmiskuntaa, epäilin vahvasti hänen olevan tosissaan ja vaihtoehtoina sitten on, että joko Ukraina miehitetään tai sitten Putin häviää ja tekee laajennetun itsemurhan.

Tilanteen kammottavuutta lisäsi myös se, niin hullua kuin se onkin, että facessa minulle kerrottiin, että jonkun suomalaisen Moskovassa asuva ex-vaimo oli nähnyt ennusunen, jonka mukaan Kuopioon isketään ydinaseilla.

Niinpä nykyään seuraan tiiviisti Ukrainan etelärintaman tilannetta ja odotan huolissani hetkeä, jolloinka Ukrainan Himarsit pystyvät katkaisemaan Krimin huoltoyhteydet. Huolissani seuraan myös ruplan arvon laskua; nythän tilanne on se, että rupla ei ole arvoltaan enää centtiäkään, kun se muutama vuosi sitten oli kolme kertaa enemmän. Venäjän armeijan romahdus voi olla pian edessä ja siitä voi seurata mitä vain, koska hyvän mökkinaapurini on pakko taistella ja kuolla tai voittaa, kuten varsovalaisten kapinalaulussa sanotaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti