keskiviikko 20. syyskuuta 2023

Tanskanmaassa on jotain mätää

Vaikka suomalaiset keskimäärin ajattelevat tanskalaisista myönteisesti, niin itse aion muuttaa ajattelutapaani. Olen tellusta silloin tällöin seurannut kahden hilpeän tanskalaisen tekemää Riistametsällä ohjelmaa, jossa nämä sympaattiset veikot metsästelevät ja kokkaavat hyviä eräruokia piippua poltellen; varma en ole siitä, mitä piipussa poltetaan ja olen ihastellut, miten erilaisia erämiehiä Tanskan pojat ovat verrattuna meikäläisiin hampaat irvessä karhuja jahtaaviin erämiehiin.


Mutta enää en ihastele näitä tanskalaisia eläinten murhaajia. Nimittäin toissa iltana satuin näkemään, miten he ampuivat kylmän rauhallisesti joutsenen ja riemuitsivat sitten sen verisen ruumiin äärellä. Suomalainen metsästäjä ei moiseen suostuisi, koska meikäläisille joutsen on pyhälintu.

 
Sitä paitsi joutsen on pariuskollinen lintu ja muistanpa tapauksen, miten Kakkisella jostain syystä kuoli joutsen pariskunnasta toinen - olisiko syönyt lyijyhauleja ja talvella sitten sen leski löytyi veneen alta kuolleena. Se ei ollut suostunut lähtemään yksin muuttomatkalle. Tanskalaiset murhamiehet näkivät, että heidän ampunsa joutsen lensi puolisonsa rinnalla ja viimeistään siinä vaiheessa heidän olisi pitänyt malttaa mielensä.

Jostain syystä tapaus palautti mieleeni tanskalaisen poliisimurhaaja Christensenin, joka teloitti Helsingissä 1997 kaksi poliisia. Ajattelen, että Tanskanmaassa taitaa sittenkin olla jotain mätää. Eräs nuori suomalainen lupaava naishiihtäjä ei muuten ajatellut tanskalaisista samalla tavalla, koska hän meni naimisiin elinkautisvanki Christensenin kanssa ja tekaisipa hänelle lapsenkin. Ehkä hän uskoi rakkaudellaan parantavansa poliisimurhaajan. Mielestäni naiset ovat välillä aika konstikkaita.

Tiivistelmän pöyristyttävästä joutsenmurhasta voi katsoa tästä: https://areena.yle.fi/1-50687300

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti